Tips om een lunch voor te bereiden op kantoor

4 minuten leestijd

Last Updated on: 11th april 2022, 08:15 am

Als eindverantwoordelijke voor de bedrijfslunch op kantoor moet je met veel verschillende zaken rekening houden. De mensen die de catering verzorgen, het organiseren van de locatie en kantine, het luisteren naar de feedback van werknemers (die bijvoorbeeld veel meer vegetarische opties willen) en het realiseren van de zakelijke lunch als een iets wat een positieve onderbreking wordt voor de werknemers van het kantoor. In dit artikel geven we tips om de zakelijke lunch op kantoor naar een hoger niveau te tillen.  

Neem een ruime pauze

Zeker omdat er in de laatste jaren, als gevolg van de coronacrisis, een stuk meer thuisgewerkt werd, gingen mensen minder met elkaar lunchen. Een lunch kon er daardoor snel bij in schieten of werd gehouden tijdens het uitvoeren van andere zakelijke taken. Terwijl de lunch juist een fijne break zou moeten zijn van je werkdag, waar je even weer tot rust kan komen en niet in de zakelijke stress of sleur zit. Het helpt om de lunchkantine daarom ook met rustige elementen in te richten, zodat werknemers hier hun hoofd kunnen leegmaken. Denk aan meubels van rotan, en veel botanische elementen, zoals grote planten. Ook soepkommen van mooie natuurlijke materialen passen hier goed bij.

Gratis stockfoto met bedrijf, co-werkers, collega's

Leuk serviesgoed

Je trakteert de medewerkers op kantoor waarschijnlijk liever niet met een lunch op een plastic bord. Kijk dus of je kan investeren in mooi serviesgoed, zodat het eten ernaast lekker ook aantrekkelijk uitziet. Wanneer je inspeelt op de trends zit je sowieso goed. Denk bijvoorbeeld aan een cosmic kom van Maastricht porselein, die een soep er nog aantrekkelijker uit zal laten zien dan hij al is.

Gezonde recepten

Gezonde voeding is natuurlijk ontzettend belangrijk voor een gezond leven. De kans is dus ook zeker aanwezig dat medewerkers van jouw kantoor de voorkeur geven aan een gezonde lunch doordeweeks. Hoe maak je als eindverantwoordelijke nou een beslissing over wat gezond en lekker is, maar ook gewild door iedereen? Dat is natuurlijk lastig, maar je zou een wekelijkse enquête kunnen houden waar werknemers kunnen stemmen over waar ze deze week zin in hebben. Vervolgens kun je dit inkopen en weet je zeker dat de medewerkers tevreden zijn over hun lunch. Dit voorkomt ook nog eens dat je achteraf eten overhoudt en vervolgens voedsel moet weggooien. Dat zou ontzettend zonde zijn en tevens niet goed voor het milieu.

Too Good Too Go

We noemden hierboven al even dat het weggooien van eten natuurlijk zonde is. Het is slecht voor het milieu en het is beter om eten gewoon op te eten dan het weg te gooien. Om te voorkomen dat je eten moet weggooien zou je gebruik kunnen maken van organisaties die zich focussen op het reduceren van het weggooien van eten. Too Good To Go is zo’n organisatie. Voor slechts een paar euro kun je bij de bakker of supermarkt in de buurt een zak ophalen met alles wat nog over is van die dag en anders zou worden weggegooid. Zo krijgt eten als het ware een tweede leven. Een goed initiatief, ook op kantoor. Er zijn vast wel wat werknemers die met liefde tegen een kleine vergoeding de overgebleven salade van de lunch mee naar huis nemen om ’s avonds op te eten.

Nieuwste over Ondernemerstips