Tips om als ondernemer je bedrijfsruimte optimaal te benutten

3 minuten leestijd

De opties

Veel ondernemers zullen het herkennen. De vloer van de bedrijfshal van jouw onderneming staat helemaal vol. Iedere maand is het weer worstelen met de beschikbare ruimte, waardoor je niet efficiënt kunt werken en de groei van het bedrijf in gevaar komt.

Wat nu? Verhuizen is een ingrijpende en vaak kostbare stap. Extra ruimte huren of kopen is wellicht een optie maar logistiek is het niet erg handig om je bedrijfsactiviteiten over 2 locaties te verdelen. Dan toch nog maar eens kritisch naar de inrichting van je huidige pand kijken. Er zijn vast nog wel slimme oplossingen te bedenken om extra interne ruimte te scheppen.

Extra vloeroppervlak creëren

Hoe mooi zou het zijn om de vloeroppervlakte van jouw bedrijfsruimte snel en betaalbaar te verdubbelen? Wanneer de ruimte hoog genoeg is, kan een (systeem) entresolvloer de ideale oplossing bieden om jouw ruimteprobleem op te lossen.

Zelfdragende entresolvloeren worden op maat geleverd en zijn inzetbaar voor vele toepassingen. Denk maar eens aan de opslag van goederen, het vergroten van de productieruimte maar ook aan het creëren van extra winkeloppervlakte of het realiseren van een kantoorunit. Afhankelijk van de specifieke toepassing wordt iedere entresolvloer nauwkeurig geëngineerd. Hierbij houden de engineers uiteraard rekening met het juiste draagvermogen en de gewenste accessoires zoals leuningconstructie, trappen, aanrijdbeveiligingen, roosterelementen en palletopzetplaatsen.

Plaatsen van een entresolvloer

Entresolvloeren (ook wel verdiepingsvloeren of mezzaninevloeren genoemd) worden door ervaren monteurs binnen een zeer kort tijdsbestek geplaatst. De overlast voor jouw dagelijkse bedrijfsvoering is minimaal, zeker wanneer je het vergelijkt met een verhuizing of grootschalige verbouwing. De monteurs plaatsen ook gelijk de wand- en plafondsystemen, wanneer er bijvoorbeeld een kantoorunit op-/ of onder de entresol komt. Stel dat je later toch besluit om je huidige bedrijfspand te verlaten, dan kun je de demontabele entresolvloer gewoon meeverhuizen. Zo blijft de entresol altijd een interessante waarde behouden en worden de duurzame materialen grotendeels hergebruikt.

Onderzoek de mogelijkheden

Of een entresolvloer ook voor jou uitkomst biedt, om het ruimteprobleem in je bedrijfspand op te lossen, dat is dus zeker de moeite waard om te onderzoeken. Ben je ervan overtuigd dat dit de optimale oplossing is? Dan staat niets jou nog in de weg om efficiënter te werken en zorgeloos door te kunnen groeien.

Bron: Twinfloor.nl

Nieuwste over Ondernemerstips