Terugkeren op de werkvloer door re-integratie spoor 2

2 minuten leestijd

Niemand zit te wachten op lichamelijke aandoeningen, blessures, gezondheidsklachten of burn-outs. Helaas komen deze verschijnselen vaak voor. Deze situaties kunnen langdurig aanhouden, met als gevolg dat je tijdelijk je baan niet kan uitvoeren. Als je werkende bent, kan dit een enorm lastig zijn. Je hebt een grote verantwoordelijkheid en deze moet je noodgedwongen opzeggen.

Voor werkgevers is een uitgevallen werknemer één van hun grootste nachtmerries. Ineens kom je een werkkracht tekort en moet je deze lege plek opvullen. Daarnaast ben je, als werkgever, verplicht er alles aan te doen om je werknemer weer terug aan het werk te laten gaan. Hierbij kan re-integratie spoor 2 een oplossing bieden.

Voordelen voor werkgevers en werknemers

Het doel van re-integratie spoor 2 is om de werknemer weer in beweging te krijgen. Zo kan hij of zij weer aan het werk bij een baan die bij hun past. Bij spoor 2, is dit vaak een functie buiten het bedrijf of de organisatie waar de werknemer werkzaam was.

Beide partijen, zowel de werkgever als de werknemer, verkrijgen voordelen wanneer het aankomt op re-integratie in het tweede spoor. Als werknemer kan je eindelijk weer aan het werk, en als werkgever hoef je je geen zorgen te maken over een lege plek binnen jouw team en kun je je gaan richten op het aannemen van een nieuwe versterking binnen het bedrijf.

De twee fasen van re-integratie spoor 2 

Re-integratie spoor 2 kent twee fasen die van elkaar worden onderscheiden. De eerste fase wordt ook wel de mobiliseringsfase genoemd. Deze fase richt zich op het mobiliseren van de werknemer. De werknemer wordt weer in beweging gebracht door een persoonlijk profiel op te stellen, sterke en zwakke punten te benoemen en ambities op te schrijven in een plan van aanpak.

De tweede fase staat bekend als de bemiddelingsfase. Nu wordt het plan van aanpak uitgevoerd. De werknemer wordt aangespoord om actief vacatures op te zoeken en naar sollicitatiegesprekken te gaan. In beide fasen wordt de werknemer gesteund door een arbeidsdeskundige.

Kortom, re-integratie spoor 2 kan dé oplossing bieden en het mogelijk maken dat jij als werknemer weer aan het werk kan.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog