Telefoon beschermen? Met deze tips lukt het!

4 minuten leestijd

Last Updated on: 26th april 2021, 12:59 pm

Ken je dat? In onoplettendheid glijdt je telefoon uit je handen en valt het toestel met een harde klap op de stenen vloer. In het slechtste geval zit er een lelijke barst in je telefoon, verzwakt de werking of ligt het telefoonscherm in duizend stukjes. Je zult al snel op zoek gaan naar eerste hulp bij een kapot scherm, maar had je niet beter een telefoonhoesje met screenprotector moeten aanschaffen? Als je het ons vraagt, is het antwoord op deze vraag ‘JA!’. Dat is makkelijk praten achteraf, maar voorkomen is toch echt beter dan genezen. Zorg dat jij niet bij de groep hoort met een barst in het telefoonscherm. Uit onderzoek van Multiscope is namelijk gebleken dat 1 op de 10 Nederlanders een telefoon met schade aan het scherm heeft. En dat zijn er dus veel. Goed, wil jij zuinig zijn op jouw telefoon en vind je het belangrijk dat het toestel in topstaat blijft? Investeer in een goed telefoonhoesje! En dat hoeft echt niet veel te kosten.

Een telefoonhoesje aanschaffen is de moeite waard

Even niet om het een of ander, maar een gemiddelde smartphone kost toch een behoorlijke smak geld. Een investering die we al te graag maken, omdat het toestel onze behoefte aan entertainment en sociale contacten onderhouden vervult. Ook wordt een telefoon gebruikt om mails te beantwoorden en up-to-date te blijven omtrent alles wat met werk te maken heeft. Kun je je voorstellen dat je een aantal dagen zonder smartphone moet doorbrengen, omdat het apparaat bij het reparatiecentrum ligt? Dat klinkt als een nachtmerrie voor velen. Om jouw apparaat optimaal te beschermen tegen krasjes, breuk en vuil, kun je maar beter één of meerdere telefoonhoesjes aanschaffen. Gelukkig zijn er plenty webshops waar je terecht kunt om een goed hoesje voor je telefoon te bestellen, dus dat zal geen excuus vormen. Sterker nog, in de webshop van Casimoda kun je bijvoorbeeld superleuke hoesjes met opvallende patronen vinden. Zo kun je met een trendy iPhone 12 case een beetje van jouw persoonlijkheid en karakter onthullen. Hoe tof is dat?

Welk hoesje moet ik kopen?

De volgende vraag is natuurlijk welk telefoonhoesje bij jou past. Er zijn verschillende soorten telefoonhoesjes, elk met hun eigen voordelen. Veruit het meest populaire type gsm hoesje is de backcover. Zoals de naam al doet vermoeden, beschermt dit hoesje alleen de achterkant van jouw telefoon. Het wordt daarom aangeraden om een backcover altijd te combineren met een glazen screenprotector. Hierdoor wordt het scherm ook beschermd tegen vingerafdrukken, krasjes en vuil. Gewoonlijk zijn de backcovers gemaakt van siliconen of TPU (thermoplastic polyurethane). TPU is eigenlijk het beste van twee werelden: het is de gulden middenweg van hard plastic en siliconen. Dit betekent dat het hoesje flexibel en duurzaam is, maar wel vormvast blijft. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de case na verloop van tijd niet meer stevig om het toestel blijft zitten. Wil je ook wat briefgeld of pasjes kunnen opbergen in het hoesje? Dan bieden flipcases, wallet cases en bookcases een uitstekend alternatief.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog