Slimme marketingtrucs, ook jij trapt erin!

3 minuten leestijd

Last Updated on: 10th april 2024, 07:10 am

Jij wil natuurlijk volledig potentieel uit je bedrijf halen. Dit kan je doen door een goede marketingcampagne neer te zetten. Wij geven je een slimme marketingtrucs in deze blog. 

Er zijn online zoveel marketingtrucjes die je kan gebruiken om extra klanten te bereiken. Dit zijn vaak trucjes waar ook jij in trapt. Ook al denk je dat dit niet gebeurt, het is toch echt zo. Dit heeft veelal te maken en een psychologisch effect van marketing. Je kan namelijk inspelen op iemand zijn gevoel om ervoor te zorgen dat je klanten bereikt. Niet alleen via internet, maar ook op straat zijn er een paar van zulke slimme trucjes. 

Dit zijn slimme marketingtrucs

Van slimme aanprijzingen tot verleiden om een dure aankoop te doen. Te dure items aanbieden en urgentie van een product. We zetten een paar trucs op een rij. 

1.    Verleidende prijzen 

Een trucje dat door veel ondernemers wordt gebruikt is het verleiden tot het doen van een extra aankoop. Dit kan je doen door de extra aankoop heel goedkoop te maken. Je wil bijvoorbeeld een kopje koffie halen, maar wanneer je er een verse appeltaart bij haalt in een combideal betaal je maar een euro meer. Eigenlijk is het kopje koffie los best wel duur, maar met een taartje erbij lijkt het ineens goedkoper. Om ervoor te zorgen dat jij dit soort marketing ook in jouw bedrijf op orde krijgt kies je voor een strateeg in de buurt. Denk aan online marketing bureau Utrecht, Amsterdam of Groningen.

2.    Afprijzen

Deze is de laatste jaren flink in het nieuws gekomen. Zo zijn er grote ketens die voor de start van de kerstdagen hun prijzen flink omhoog schroeven. Wanneer de black-Friday sale begint kunnen ze ineens enorme kortingen geven. Soms wel tot 60%. Dit is een hele slimme tactiek om meer klanten te krijgen. Lees er in dit artikel meer over.

3.    Een te duur item verkopen 

De titel is, een te duur item verkopen. Maar eigenlijk wil je deze helemaal niet verkopen. Het gaat hier om een product dat te duur is en eigenlijk te groot is om te verkopen. Je verkoopt naast dit product kleinere varianten die 10 keer goedkoper zijn. Omdat mensen toch het exclusieve product aantrekkelijk vinden trek je toch de aandacht. 

Nieuwste over Internet Marketing