SEO Cursus online: wat leer je allemaal?

4 minuten leestijd

Een cursus of training volgen om SEO beter te leren kennen en toe te passen is altijd handig, maar wat leer je allemaal bij zo’n cursus?

Waarom moet je SEO gebruiken?

Allereerst moet je begrijpen wat SEO is en waarvoor je het gaat gebruiken. Als je er een hard hoofd in hebt en denk dat jouw bedrijf geen baat heeft bij SEO, heeft een cursus doen ook geen zin. Probeer het internet en zijn werking te begrijpen. Zoekoptimalisatie doet bijna meer voor bedrijven dan reclame. Goede zoekresultaten leveren meer clicks op en meer verkeer dat naar jouw website komt. Het is dus zeker van belang om in zoekresultaten optimalisatie te investeren.

De basics

Allereerst zal je door de basics van SEO heen moeten gaan. Dat betekent terminologie, een rondje proberen en begrijpen waar je het over hebt. Zo leer je alle belangrijke aspecten van SEO en daar haal je als bedrijf veel uit. Een betere vindbaarheid in zoekmachines betekent: meer bezoekersverkeer naar je website, meer klanten en uiteindelijk een hogere omzet. Het investeren in een cursus is het dus wel waard. Een aanrader is www.seocursus.nl.

De drie SEO-pijlers

Wat je sowieso leert tijdens een SEO cursus, zijn de drie SEO-pijlers: Techniek, content en links. SEO toepassen in teksten en op een website zijn de eerste stappen, maar ook aan techniek moet gedacht worden. Een van de belangrijkste dingen van een online klantenervaring zijn de prestaties van een website. Met andere woorden: je website moet te alle tijden soepel werken en het liefst een beetje snel ook. Daarnaast is goede content ook ontzettend belangrijk. De content moet niet alleen passen bij de website, het moet er ook goed uitzien, vlot geschreven zijn en vol zoekwoorden zitten die je hoger laten scoren. Om af te sluiten met links. Een URL kan meer voor je doen dat je nu misschien denkt. Door simpelweg je locatie toe te voegen kunnen lokale potentiële klanten je al veel beter vinden dan de concurrentie.

Tekst optimaliseren

Nu je de belangrijkste aspecten van SEO kent, is het tijd om dieper op de stof in te gaan. Nu kan je je eigen website stapje voor stapje verbeteren. Te beginnen met teksten optimaliseren. Dat ga je doen door teksten letter vlot te laten klinken, schrijven met de schrijftips die je ontvangt en de tekst visueel ook beter maken. Dat doe je al gemakkelijk met een goede kop boven een artikel, een stuk of vier tussenkopjes, een kort maar krachtig intro en een goede foto boven de tekst. Ook de afbeelding kan je helpen betere zoekresultaten te vergaren.

SEO incompany

SEO is voor elk bedrijf weer helemaal persoonlijk. Het is altijd verstandig om aan zoekresultaten optimalisatie te doen, maar je kan het natuurlijk nog meer toespitsen op jouw unieke bedrijf. Een SEO incompany training geeft de mogelijkheid om SEO te leren voor jouw specifieke tak of branch. Volg met het hele team, een afdeling of een organisatie een incompany training wanneer het jullie uitkomt. De online afdeling gaat met een heleboel kennis weer naar huis en de zoekresultaten zullen zeker niet hetzelfde blijven. Daarnaast heb je nu niet één specialist, maar een heleboel werknemers die allemaal SEO-onderlegd zijn. Dat werkt wel zo snel.

Nieuwste over Topondernemers