Reclame maken op een sportevent – hoe doe je dat eigenlijk?

4 minuten leestijd

Last Updated on: 31st maart 2023, 09:18 am

Sportevenementen bieden een unieke kans voor bedrijven om hun merk en producten te promoten aan het grote publiek. Het is alleen lastig om het op de juiste manier aan te pakken. In deze blogpost bespreken we een aantal tips en tricks die jou op weg helpen. Van het laten produceren van zakelijke etiketten tot aan het gebruik van banners, alles komt aan de orde in dit artikel. Door dit goed door te lezen weet je zeker dat je niet meer voor verrassingen komt te staan!

Plan zo veel mogelijk vooruit

De eerste stap is om vooruit te plannen als het aankomt op het maken van reclame tijdens events. Neem contact op met de organisatoren van het evenement en vraag naar de beschikbare advertentiemogelijkheden. Misschien kan je een banner huren of misschien mag je een full colour bedrukt afzetlint ophangen met jouw logo er op. Wanneer je weet wat er mogelijk is, is het een stuk eenvoudiger om aan de slag te gaan.

Gebruik merkbanners

Een van de makkelijkste manieren om je merk te promoten op een sportevenement is het gebruik van branded banners. Deze kunnen worden opgehangen aan de muren of hekken rond het speelveld of de baan. Ze kunnen ook op de grond rond het veld of de baan worden geplaatst om een looppad voor toeschouwers te creëren. Zorg ervoor dat uw bedrijfsnaam en logo op de banner staan. Op die manier weet iedereen tenminste waar de reclame voor wordt gemaakt.

Ga voor opblaasbare displays

Een andere effectieve manier om de aandacht op jouw bedrijf te vestigen tijdens een sportevenement is het gebruik van opblaasbare displays. Hier moet je denken aan gigantische ballonnen tot opblaasbare bogen die de in- of uitgang van het evenement overspannen. Doordat deze objecten vaak wat groter zijn is het mogelijk om in een keer een hoop aandacht te generen.

Laat stickers en etiketten bedrukken

Stickers en labels zijn een andere geweldige manier om je merk te promoten op een sportevenement. Je kunt ze plakken op merchandise of uitrusting die tijdens het evenement wordt gebruikt, denk bijvoorbeeld aan waterflessen of aan gratis boekjes die je uitdeelt. Deze labels kunnen op maat worden ontworpen met je bedrijfsnaam en logo. Hiermee zorg je altijd weer voor een sterke connectie tussen je bedrijf en het sportevent. Dit is natuurlijk een must voor de bedrijven die succes willen boeken met hun reclame.

Wees aanwezig op sociale media

Sociale media is een krachtig middel om je merk te promoten tijdens sportevenementen. Moedig toeschouwers daarom altijd aan om je bedrijf te volgen op sociale media door je sociale media kanalen te delen met het grote publiek. Je kunt toeschouwers ook aanmoedigen om evenement-specifieke hashtags te gebruiken. Hiermee wordt je binnen no time een viraal bedrijf op het event. Hou er wel rekening mee dat je niet alles zomaar mag delen. Voldoe dan ook altijd aan de privacy wetgeving als je gebruik maakt van social media.

Nieuwste over Blog