Printer kopen en deze ook gebruiken

4 minuten leestijd

Ben je op zoek naar een goede printer? We hebben ook verschillende soorten printers, waaronder de hp printer. Als werkgever wil je zorgen dat je werknemers altijd veilig kunnen printen. Je wilt dat de gegevens van je bedrijf en de gegevens en data van je medewerkers bij het printen altijd veilig zijn, op iedere dagen van de week en op ieder moment. Je vraagt jezelf als werkgever af of de leverancier van de printer bij de verschillende data van de gebruikers kan en of externe partijen ongewild bij de printers kunnen op het moment dat jij hier als gebruiker niet om vraagt. Als je zeker wilt weten of je printer wel veilig is voor ongewenste personen die eigenlijk niets te maken hebben met hetgeen dat jij aan het printen bent? Dan kun je jezelf een aantal zaken afvragen.

Bekijk eerst eens waar de desbetreffende printer staat. Als er vaak persoonlijke informatie over de printer wordt verstuurd, dan is het mogelijk niet zo verstandig om de printer in een openbare ruimte te plaatsen. Het is verstandig om de printer ergens te plaatsen waar deze niet in contact komt met mensen van andere afdelingen. Zorg er dus voor dat de mensen die mogelijk in aanraking kunnen komen met de informatie die via de printer verstuurd wordt ook daadwerkelijk iets te maken hebben met deze informatie en niet toevallig iets kunnen zien dat hun niets aangaat.

Veilig printen

Vraag jezelf hiernaast goed af wie er eigenlijk gebruik moet maken van de printer. Is het echt nodig dat je iedereen toegang geeft tot de printer? Of kun je er ook voor kiezen dat een selecte groep personen die echt baat heeft bij het gebruiken van deze specifieke printen toegang krijgt? Vaak wordt er binnen bedrijven of andere instanties zoals scholen ten onrechte gekozen om de printer voor iedereen toegankelijk te maken. Dit zorgt soms voor lastige situaties waarin onbevoegden toegang krijgen tot allerlei documenten en gegevens waar zij eigenlijk geen behoefte aan hebben. Dit zorgt vaak enkel voor onrust en levert weinig op. Zorg dus voor het installeren van een printer dat je goed weet wie er bevoegd zou moeten zijn voor het mogen gebruiken van deze printer en houd je ook aan deze regels. Als mensen vragen waarom zij geen gebruik mogen maken van deze printer dan kun je ze uitleggen dat het om veiligheidsredenen is. Je wilt niet dat iedereen zomaar toegang heeft tot alle informatie zonder dat jij hier als werkgever een controle op kunt uitvoeren.

Printer instellen

Naast dit alles kun je ook eens goed kijken naar de printinstellingen. Dit is een belangrijk onderdeel van het configureren van de printer. Er zijn tegenwoordig veel opties voor het beter beveiligen van je printer maar vaak zijn werkgevers niet op de hoogte van deze mogelijkheden. Dit zorgt ervoor dat er soms fouten worden gemaakt die best wel goed voorkomen hadden kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan een afgebroken printopdracht die later weer automatisch hervat wordt. En dat een collega vervolgens informatie te zien krijgt die niet voor deze collega bedoeld was. Dit kan vervelende en lastige gevolgen hebben voor de sfeer onder werknemers binnen het bedrijf.

 

Nieuwste over Blog