Op zoek naar originele zakelijke cadeaus? 4 tips!

4 minuten leestijd

De dagen worden donkerder, de herfstvakantie is voorbij en binnenkort staan de feestdagen voor de deur. De maand december is niet alleen de maand waarin je aandacht geeft aan vrienden en familie, het is ook de periode waarin je je waardering uitspreekt naar je collega’s of werknemers. Natuurlijk waardeer je hun harde werken het hele jaar door, maar het einde van het jaar is de uitgelezen kans om iedereen uitgebreid te bedanken voor hun inzet. Een flesje wijn geven is altijd goed, maar misschien wil je dit jaar met iets originelers aankomen. Daarom vind je hier vier originele zakelijke cadeaus om je collega’s of werknemers in het zonnetje te zetten.

Gezond sinterklaascadeau

De meeste werkgevers richten zich volledig op het geven van een kerstpakket, maar voor kerst komt sinterklaas nog even langs. Het bedenken van een sinterklaas presentje zakelijk kan echter een hele uitdaging zijn. Het geven van snoepgoed ligt natuurlijk voor de hand, maar misschien wil je je collega’s of medewerkers juist stimuleren om gezonder te eten. Op Fruitzaam Gifts vind je allerlei gezonde cadeaupakketten om dit jaar te geven. Dat is niet alleen een stuk gezonder dan een chocoladeletter, het is ook nog eens origineler.

Walking dinner

Een wat? Een walking dinner is een diner waarbij je ieder gerecht op een andere locatie eet. Steeds meer families kiezen voor deze vorm van dineren tijdens kerst. Met een walking dinner voorkom je eindeloos tafelen op dezelfde stoel in hetzelfde huis. Daarnaast geniet je van ieders kookkunsten en bewonder je meerdere kersthuizen. Dat is niet alleen erg leuk, het scheelt ook een hoop werk. Waarom zou je dit alleen met familie doen als het ook met collega’s kan? De meeste bedrijven gaan uit eten in een restaurant, maar thuis eten is net zo leuk en veel persoonlijker. Door bij iedereen thuis een gerecht te eten, leer je je collega’s nóg beter kennen.

Doneer aan een goed doel

Misschien zitten je werknemers helemaal niet te wachten op een kerstpakket vol piepschuim en spullen die ze niet nodig hebben. Een kerstpakket is traditie, maar dat wil niet altijd zeggen dat het een goed idee is. Misschien geven ze het bedrag liever uit aan een goed doel. In tijden als deze kan het namelijk geen kwaad om wat geld af te staan aan andere mensen of de natuur. Daarnaast draagt een donatie aan een goed doel ook bij aan het imago van jullie bedrijf. Zoek uit welke goede doelen bij jullie organisatie passen en biedt werknemers de kans om een bedrag te doneren. Zijn de meningen hierover verdeeld? Dan kan een flexibele cadeaubon uitkomst bieden. Hiermee kunnen werknemers kiezen of ze het bedrag van de cadeaubon zelf willen besteden of liever willen doneren aan een goed doel.

Geef een activiteit cadeau

Om te voorkomen dat de spullen uit het kerstpakket weer eindigen bij de kringloop, doe je dit jaar liever een activiteit cadeau. Dat kan een dagje wellness zijn, een dagje naar de dierentuin of misschien een kookworkshop. Bedenk wat je werknemers leuk vinden en wat bij het bedrijf past. Je kunt de activiteit individueel geven of juist als teamuitje. Dat laatste doet de teamspirit natuurlijk veel goeds.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog