Omscholen? Misschien zijn deze opleidingen iets voor jou

3 minuten leestijd

Last Updated on: 17th februari 2022, 11:30 am

Vroeger was het heel nog gebruikelijk om één carrièrepad te kiezen en hier vervolgens voor de rest van je leven bij te blijven. De uitdrukking schoenmaker, blijf bij je leest, wordt niet voor niets vaak gebruikt. Tegenwoordig is het veel normaler om je na een aantal jaren om te scholen en te ontdekken wat voor verschillende carrières nog meer op jouw pad zouden kunnen komen. Je zou kunne overwegen om je te laten omscholen door een opleiding te volgen en zo nieuwe markten te ontdekken. Benieuwd wat voor opleidingen je allemaal zou kunnen overwegen? Wij sommen een paar voor je op.

Juridische zaken

Binnen onze samenleving draait heel veel om hoe dat juridisch in elkaar steekt. Bijna elke menselijke of professionele interactie staat wel beschreven in een wetboek. Overigens kan het heel waardevol zijn om meer kennis te hebben over juridische zaken. Als je dan nog een keer een contract tekenen gaat, dan kun je dit zelf heel goed doorlopen en checken. Een opleiding juridisch zou nog wel eens heel goed van pas kunnen komen, dus.

Interieurstylist

Is het ook jouw hobby om naar woonprogramma’s te kijken of je urenlang te verliezen in woonmagazines? Veel mensen vinden het heerlijk om zich te storten op interieurtrends of het (her)inrichten van je huis, mar deze hobby zou je ook kunnen uitbreiden naar werk. Dat kan bijvoorbeeld door een opleiding tot interieurstylist te volgen.

Programmeren

Programmeren, bijvoorbeeld in programma’s zoals Python, is een steeds belangrijker onderdeel van de arbeidsindustrie. Door alle technologische ontwikkelingen van de laatste jaren zijn we als mensen meer en meer gaan werken met computers en algoritmes. Als gevolg daarvan zijn er ook veel meer mensen nodig om werkgevers in deze behoefte te voorzien. Wil je je gaan omscholen om te leren programmeren, dan weet je in ieder geval zeker dat er straks genoeg werk voor je klaar zal liggen.

Burgerzaken

Een echte romanticus die wegdroomt bij elke bruiloft zal misschien wel eens denken over hoe leuk het zou zijn om vaker bij een bruiloft aanwezig te kunnen zijn. In dat geval zou je kunnen overwegen om je te laten omscholen tot Babs (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand). Zo’n opleiding publiekszaken kan variëren in de duur van de opleiding. Op dat moment ben je bevoegd om mensen te trouwen en kun je dus ingehuurd worden om echt huwelijk te voltrekken.

Nieuwste over Topondernemers