Nooit meer gedoe met kabels: de voordelen van draadloos opladen

4 minuten leestijd

Je smartphone kan ontzettend veel, maar door al zijn handige functies raakt de batterij wel sneller leeg. Daarom is het slim om een praktische oplader bij de hand te hebben. De meeste moderne toestellen kun je extra snel en eenvoudig opladen met een draadloze pad. Deze techniek heeft verschillende voordelen en daar wil je natuurlijk meer over weten!

Kocht je vroeger een mobiele telefoon, dan zat daar meestal een onhandig grote lader bij. Elke keer als je het toestel wilde opladen, was het weer een gepriegel om het kleine stekkertje op de juiste manier in het apparaatje te steken. Om nog maar niet te spreken over het kabeltje, wat vaak net te kort was. Gelukkig is dit geklungel met snoertjes en stekkertjes verleden tijd, dankzij de superhandige draadloze opladers. Deze worden ook wel Qi-laders genoemd.

Enorm gemakkelijk

De moderne draadloze oplader maakt het opladen van je telefoon een heel stuk eenvoudiger. Het enige wat je hoeft te doen, is je toestel op de charging pad leggen. Dit systeem werkt zelfs als je een beschermhoesje om je smartphone hebt. Zitten er pasjes in het hoesje? Haal ze er tijdens het laden even uit. Zo voorkom je dat het opladen wordt vertraagd of dat je pasjes beschadigen door de inductiestroom.

Geen last van slijtage

De ouderwetse laadkabels voor mobiele telefoons werken in het begin best goed, maar door regelmatig en intensief gebruik verliezen ze toch vaak aan kracht. De meesten van ons nemen het telefoonsnoertje ook vaak mee naar werk, school of op reis. Continu oprollen en uittrekken zorgt er op een gegeven moment voor dat de kabel langzaamaan begint te slijten. Hierdoor kunnen er breuken in de kabel ontstaan, waardoor hij niet of nauwelijks meer werkt. Het grote voordeel van een draadloze oplader is dat je hier totaal geen last meer van hebt.

Snel en ontzettend efficiënt laden

Draadloze laders voor mobiele telefoons zijn niet alleen handig omdat je je toestel er alleen maar op hoeft te leggen, maar ook omdat ze geschikt zijn voor extra snel laden. Voorwaarde is natuurlijk wel dat ook je smartphone deze functionaliteit ondersteunt. Wil je je telefoon efficiënt laden terwijl je onderweg bent? Dan kun je ook kiezen voor een draadloze Qi-oplader voor in de auto.

Klaar voor de toekomst

Door nu te kiezen voor het draadloos opladen van je smartphone, ben je al helemaal klaar voor de toekomst. Uiteindelijk zullen steeds meer apparaten overgaan op Qi-laden, zodat je met je draadloze lader verschillende apparaten kunt opladen. Bovendien zijn de laders geschikt voor diverse merken. Wil jij niet meelopen met de meute, maar juist voorop lopen als het gaat om technologie? Kijk dan direct welke gloednieuwe, supersnelle oplader het beste bij je past. Je kunt kiezen uit allerlei mooie Qi-laders voor Samsung, iPhone draadloze opladers en praktische draadloze charging pads voor tal van andere topmerken.

Weet je niet zeker of jouw smartphone geschikt is voor draadloos opladen? Dat kun je eenvoudig online checken. Ga je binnenkort een nieuw toestel bestellen? Kies dan bij voorkeur een telefoon die geschikt is voor Qi-laden.

Nieuwste over Blog