Kom ik in aanmerking voor een zakelijke financiering?

2 minuten leestijd

Als ondernemer kan het soms zo zijn dat je een zakelijke financiering nodig hebt. Wat je er ook mee wilt doen, het moet financieel haalbaar zijn. In deze blog vertellen we jou meer over wanneer je in aanmerking komt voor een zakelijke financiering.

Een zakelijke financiering is een financiering die vaak vanuit een kredietverstrekker of bank wordt gedaan. Je kan op verschillende momenten geld nodig hebben tijdens het ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw kantoor inrichten, andere werkbus aanschaffen, onroerend goed wilt financieren of omdat je inkopen moet doen voor jouw onderneming. Een zakelijke financiering is niet meer of minder dan een geldbedrag dat je krijgt om zakelijk weer in te zetten.

Het idee is dan ook dat je het bedrag weer terug kunt betalen met winst uit je onderneming.

Jouw zakelijke situatie

Of je in aanmerking komt voor een zakelijke financiering is afhankelijk van jouw situatie. De makkelijkste manier om te weten of je in aanmerking komt voor een zakelijke financiering is door een financiering aan te vragen. Dan moet je eerst al jouw gegevens invullen. Vaak heb je dan alleen een transactieoverzicht nodig van je zakelijke bankrekening.

Er wordt dan vanuit de kredietverstrekker een vrijblijvend voorstel gedaan. Meestal wordt je aanvraag dan binnen 24 uur beoordeeld. Er wordt dan eerst contact met je opgenomen om te kijken of je aanvraag past bij de berekende kredietruimte. Je wil tenslotte wel dat je de lening snel terug kunt betalen en niet in financiële problemen komt. Je kan ervan uitgaan dat er geen kosten zitten aan deze gesprekken.

Als er overeenstemming is over het kredietbedrag en alles is ingevuld dan is de kans groot dat het bedrag snel op je zakelijke rekening staat.

Terugbetalen

Een zakelijke rekening moet je natuurlijk terugbetalen. Je hebt vooraf afgesproken hoe het bedrag terug wordt betaald en in welke periode. Je kan kiezen voor een maandelijkse overschrijving of een automatische incasso. De laatste optie is vaak het prettigste omdat je er dan niet over na hoef te denken. Er wordt ook vooraf een percentage afgesproken over het geleende bedrag. Want geld lenen kost natuurlijk geld.

Meer weten over verantwoord geld lenen? Lees dit artikel!

Nieuwste over Topondernemers