Kantoorartikelen die elke ondernemer zou moeten hebben

2 minuten leestijd

Last Updated on: 26th januari 2022, 02:58 pm

Als je net begint met ondernemen, dan zijn er een heleboel zaken waar je plotseling verstand van dient te hebben. Het runnen van een eigen onderneming vergt veel kennis en producten of diensten, ook dingen waar je misschien niet eerder over nagedacht had. In dit artikel bespreken we een aantal kantoorartikelen die bij elke ondernemer niet zou mogen ontbreken, zoals een boekhoud-app of een goede bescherming van je telefoon, bijvoorbeeld door een Samsung Galaxy A42 hoesje. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

Een boekhoud-app

Eén ding waar vrijwel elke ondernemer het over eens is: boekhouden is niet leuk. Het is iets waar je niet voor kiest, maar wat bij elke onderneming komt kijken. Hoewel het waarschijnlijk niet je favoriete bezigheid zal worden, kun je het jezelf wel makkelijker maken door gebruik te maken van een boekhoud app. Hierin houd je digitaal al je inkomsten en uitgaven bij, en waar je btw over kunt ontvangen. Zo heb je op elk moment van de dag en vanaf elke plek toegang tot deze informatie, en ben je dus niet afhankelijk van een stapel papieren met bonnetjes.

closeup photo of silver iMac

Een goede telefoonhoes

Een telefoon, is net als je laptop, waarschijnlijk een accessoire wat je heel veel gaat gebruiken als ondernemer. Dit is immers dé plek waar je gemakkelijk contact kunt houden met klanten, collega’s of werknemers. Het is echter wel een sim idee om een goed telefoonhoesje aan te schaffen. Niet alleen omdat dit je telefoon beschermd, maar ook omdat het een professionele uitstraling biedt. Vaak zijn er voor elk type telefoon wel apart mooie telefoonhoesjea te vinden, bijvoorbeeld een Samsung Galaxy A72 hoesje.

Visitekaartjes

Wanneer je een persoon ontmoet met wie je goed zou kunnen netwerken, komt het niet zo professioneel over wanneer je deze persoon niet een visitekaartje kunt aanbieden om contact te leggen. Visitekaartjes kun je laten printen om ze aan mensen te kunnen geven, maar tegenwoordig bestaan er ook opties voor digitale visitekaartjes, wat zowel professioneel overkomt als laat zien dat jij en je onderneming meegaan met de tijd.

Nieuwste over Inkomstenbelasting en BTW voor Ondernemers (ZZP) Tips