Kantoor inrichten: 4 tips

3 minuten leestijd

Wil jij jouw bestaande kantoor een make-over geven, of ga je een nieuw kantoor inrichten? Dan wil je natuurlijk dat het kantoor voor jouw werknemers en jouzelf een fijne werkplek wordt. Zo is de inrichting ervan erg belangrijk en kan het zelfs bijdragen aan goede werkprestaties. Om jou alvast op weg te helpen hebben wij hieronder vier tips voor je op een rij gezet.

1. Genoeg daglicht

Daglicht is misschien wel de belangrijkste factor waar je rekening mee moet houden. Daglicht stimuleert namelijk de concentratie, de productiviteit en de geestelijke gezondheid. Want natuurlijk wordt niemand er gelukkig van om in een donker kantoor zonder ramen te moeten werken. Heeft jouw kantoor ook bijna geen ramen, of helemaal geen ramen? Probeer dan om natuurlijk licht zo goed mogelijk na te bootsen, bijvoorbeeld met lampen. Ook kun je spiegels neerhangen die het daglicht kunnen reflecteren.

2. Maak een relaxhoekje

Tegenwoordig heeft ieder modern kantoor wel een hoekje waar je kunt relaxen. Een plekje waar je kunt brainstormen, kunt vergaderen of kunt pauzeren. Probeer daarom ook tijdens het inrichten van jouw kantoor dit punt in jouw achterhoofd te houden. Schaf bijvoorbeeld een bank of een aantal stoelen aan van het merk Rapture, met een bijpassende tafel en maak het hoekje af met sfeerverlichting. Want bij een modern kantoor horen natuurlijk moderne meubels!

3. Geef de muur een kleurtje

Om wat meer leven in de brouwerij te brengen kun je de muur van het kantoor een kleurtje geven. Denk bijvoorbeeld aan een kleur die je doet denken aan jouw bedrijf, of de kleur die is verwerkt in het logo. Je kunt er ook voor kiezen om een muur om te toveren tot een plantenmuur: dit geeft niet alleen meer sfeer, het zorgt ook voor een schone en gezonde lucht.

4. Denk niet alleen aan het interieur, maar ook aan het exterieur 

Even een frisse neus halen, pauze houden in de zon of een vergadering in de buitenlucht: veel mensen vinden het prettig om tijdens hun werkdag wat tijd buiten door te kunnen brengen. Bovendien heeft dit ook veel voordelen. Zo word je creatiever en je ervaart minder stress. Heeft jouw kantoor ook een stukje grond waar je gebruik van mag maken? Tover deze dan om tot een buitenkantoor! Maak de tuin van jouw kantoor netjes, gezellig én werkbaar. Zet er bijvoorbeeld Borek tuinmeubelen neer en maak het af met leuke accessoires. Dat worden gegarandeerd productieve werkuurtjes en fijne pauzemomenten.

Nieuwste over Blog