Jouw eigen brand in een originele verpakking? Zo doe je het!

4 minuten leestijd

Je wil als brand en als onderneming natuurlijk zo goed mogelijk opvallen. Dit kan je doen door je producten op een originele manier te verpakken. In dit artikel krijg je meerdere tips voor originele verpakkingen.

Heb jij klanten die je weleens producten moet sturen, dan kan het goed zijn om eens na te denken over je verpakkingen. Wanneer een klant naast een goed product het ook nog op een originele manier verpakt thuisgestuurd krijgt zal dit hem motiveren om vaker te bestellen. Soms kan het juist goed om simpel uit de hoek te komen, en bij sommige producten wil je dan weer luxe uitstralen. Je kan het zelf doen, maar je kan het ook laten bedrukken.

Originele en bedrukte labels

Wanneer je verschillende kleine producten in een doos verstuurd, dan kan het leuk zijn om de producten te voorzien van een label. Vooral wanneer het gaat om producten zonder echte verpakkingen is het mooi om productverpakkingen te maken in de vorm van labels. Zo hou je het simpel, maar maak je het ook persoonlijk.

Passende verpakking bij het product

Nu is misschien wel de beste tip om altijd te kijken naar het product dat je verkoopt. Wanneer je bijvoorbeeld bier verkoopt, dan is het leuk om daar een cadeaubox van te maken met een extra glas erin. Maar je kan nog creatiever zijn. Ga jij bijvoorbeeld kaas verkopen hoe leuk is het dan als je die verpakt in een kartonnen koe laat bezorgen. Of wanneer je een wollendeken verkoopt je de verpakking eruit laat zien als een schaap. Zo kan je jouw verpakking perfect laten passen bij het product dat je verkoopt.

Bedrukken van de doos of envelop

Je kan het ook simpeler aanpakken door gewoon de doos te bedrukken met jouw logo. Soms kan een leuke tekst ook wonderen doen. Wees uniek en creatief, maar probeer het ook simpel te houden. Wanneer het vaak te ingewikkeld wordt sla je waarschijnlijk de plank mis.

Duurzame verpakkingen

Wist je dat er ook duurzame verpakkingsmogelijkheden zijn? Wanneer jij met je bedrijf iets milieuvriendelijks wil uitstralen, dan kan je kiezen voor verpakkingen drukken die je weer terug laat sturen. Kies voor bijvoorbeeld een envelop die sterk genoeg is om jaren mee te laten gaan. Zo ontvangt de klant een duurzame envelop die na het uitpakken weer teruggestuurd kan worden naar jouw adres. De kosten voor verzending worden iets hoger, maar hiermee staal je wel iets unieks uit.

Een extra cadeau in de verpakking

Nu hebben we je al een aantal tips gegeven voor een verpakking, maar klanten smullen van cadeautjes. Wanneer jij bij iedere bestelling iets kleins en persoonlijks toevoegt zullen klanten zich meer gaan binden aan jouw bedrijf. Ben jij een kleine startup dan kan het leuk zijn om te kiezen voor een handgeschreven kaartje met een bedankje. Ben jij steeds verder aan het uitbreiden en heb je hier geen tijd meer voor. Dan kan je ook gaan voor een bedrukte pen of iets wat erop lijkt. Maar een extraatje kan wonderen doen voor je klandizie.

De online verkoop is enorm gegroeid afgelopen jaren. Lees in dit artikel hoeveel

Nieuwste over Ondernemerstips