Je personeel omscholen; 5 redenen waarom het een goed idee is

4 minuten leestijd

Last Updated on: 24th augustus 2021, 03:30 pm

Het runnen van een bedrijf is een taak die zich continu blijft ontwikkelen. Wanneer jouw bedrijf goed loopt en succesvol is, betekent dat niet dat jij je handen ervan af kan trekken. Het is een proces van keuzes blijven maken, goed zorgen voor je personeel en het bedrijf en haar team lopende houden. Een belangrijk aspect hierbij is de ontwikkeling van jouw personeel – groeit het mee met het bedrijf? Je zou kunnen kiezen voor het omscholen van je personeel om hun talenten en kennis te vergroten en te ontwikkelen. Benieuwd waarom dit een goed idee is, bijvoorbeeld bij NCOI? We presenteren je vijf redenen.

Groeiend personeel is een groeiend bedrijf

Wanneer je personeel hun talenten en kennis ontwikkelt, draagt dit ook bij aan de groei van het bedrijf. Door werknemers te laten omscholen behoud je hun talenten binnen het bedrijf, maar zorg je ervoor dat er ook een focus kan komen op andere onderwerpen.

Houd personeel bij je

Door werknemers een kans te bieden om zich te kunnen alten omscholen, bouw je een vertrouwensband op met de werknemers. De kans is heel groot dat zij zich als gevolg hiervan meer verbonden voelen met het bedrijf en daarom een hogere motivatie hebben om zich hiervoor in te zetten. De kans is kleiner dat werknemers verder kijken naar functies bij andere bedrijven en misschien snel zoeken naar een ander bedrijf om voor te werken. Ze hebben immers zich laten omscholen om bij jouw bedrijf weer aan de slag  te kunnen. Een verstandige keuze als je werknemers op de lange termijn wilt behouden.

man and woman sitting in front of silver macbook

Welzijn van personeel

Als leidinggevende of directeur van een bedrijf, is het welzijn van het personeel een belangrijke zaak. Het is belangrijk om regelmatig te checken of het goed met ze gaat en de werkdruk niet plotseling gestegen is wat ze stress op kan leveren. Net als het bovenstaande punt zorgt het betrokken zijn van iemand met een hoge functie voor het verminderen van burn-outs onder personeel.

Ethisch verantwoord

Als bedrijf is het vanzelfsprekend dat je ethisch verantwoorde keuzes wilt maken. Niet alleen omdat het goed afstraalt op jouw bedrijf, ook omdat je sociaal maatschappelijk gezien waarschijnlijk de meest geschikte keuzes wilt maken. Twijfel je hieraan, dan is het inschakelen van iemand op het gebied van communicatie ethiek een goede keuze. Deze persoon kan advies geven over de morele actoren die bij een bepaald dilemma verwikkeld zijn en zo overzichtelijk maken waar een afweging over gemaakt zou moeten worden.

Kies voor een deeltijdopleiding

Het omscholen van je personeel hoeft niet altijd te betekenen dat deze niet beschikbaar meer zal zijn om voor het bedrijf te werken. In veel gevallen, zoals wanneer je kiest voor het stimuleren van een deeltijdopleiding, behoud je het personeel maar geef je ze óók de mogelijkheid oom zich te laten omscholen, zoals bij deeltijd opleidingen bij NCOI. Het volgen van een deeltijd opleiding kan namelijk uitstekend gecombineerd worden met bestaande arbeidsfuncties. Daarnaast zijn deeltijd opleidingen vaak vrij flexibel, waardoor het in veel gevallen ook mogelijk is om in drukke periodes te opleiding op een lager pitje te zetten, en er meer aandacht aan te besteden wanneer het rustig is op de werkvloer.

Nieuwste over Ondernemerstips