/

Je moet er niet aan denken: brand!

3 minuten leestijd

Ze zeggen wel eens: “brand is erger”. Maar dat is het ook echt. Je moet er al niet aan denken dat er brand uitbreekt in je huis, laat staan in je onderneming. Want brand is echt allesverwoestend. Komt het niet door het vuur, dan wel zeker door het bluswater en de roetschade. Voorkomen is zeker beter dan genezen. Maar hoe pak je dat aan? Om te beginnen is het belangrijk om te bepalen hoe brandveilig jouw bedrijfspand is. Dat is een klus die je het best uitbesteedt aan een professional. Je komt er dan achter wat je moet (laten) aanpassen om jouw pand te behoeden voor brand. Maar er is meer.

Een brandmeldinstallatie kan veel ellende voorkomen

Wanneer je een goede brandmeldinstallatie voor bedrijven laat installeren, dan weet je dat een eventuele brand snel wordt ontdekt en dat er direct naar gehandeld kan worden. De brandmeldinstallatie zorgt er direct voor dat er een melding naar de brandweer gaat en die zal daar direct op acteren. Zo voorkom je dat een klein brandje uitgroeit tot een brand die niet meer onder controle te krijgen is. Ook als er niemand in het bedrijf aan het werk is. De brandmeldinstallatie moet natuurlijk wel goed onderhouden worden en periodiek worden gecontroleerd en getest. En daar komt Masset Solutions om de hoek kijken. Zij zijn experts op het gebied van brandbeveiliging en kunnen jou daarin adviseren.

En wat denk je van brandbeveiliging?

Een brandmeldinstallatie gaat alleen in werking op het moment dat het al mis is. Voor die tijd kun je nog andere zaken aanpakken. Wat denk je van brandbeveiliging voor bedrijven? Masset Solutions kan je ook daarmee helpen. Installeer branddeuren tussen de verschillende afdelingen, plaats overal in het bedrijf geschikte blusmiddelen en leer hoe je deze moet gebruiken. Ook noodverlichting mag niet ontbreken, net als een sprinklerinstallatie. Alleen door alle risico’s goed in te schatten en daar actie op te ondernemen kun je voorkomen dat brand je bedrijf verwoest. En daar kun je wel wat hulp bij gebruiken! Schakel Masset Solutions in en voorkom veel ellende. Niet alleen voor jou en je bedrijf, maar ook voor je medewerkers en de aangrenzende bedrijven.

Brand ís erger, maar met de juiste maatregelen wel te voorkomen of in te perken!

 

Nieuwste over Blog