Je goudbaar verkopen: zo doe je dat

4 minuten leestijd

Er zijn behoorlijk wat mensen die hun geld in goud investeren. Goud staat er namelijk om bekend zijn waarde te behouden, waardoor dit een veilige belegging is. Heb jij ook geïnvesteerd in goud? Dan is de kans aanwezig dat je één of meerdere goudbaren in jouw bezit hebt. Als je geld nodig hebt, kun je besluiten zo’n goudbaar te verkopen. De kans is alleen aanwezig dat je dit nog niet eerder gedaan hebt. In dat geval weet je waarschijnlijk niet hoe je de verkoop van een goudbaar het beste aan kunt vliegen. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst vertellen wij jou alles wat je moet weten over een goudbaar verkopen.

Keurmerk en gewicht
Een goudbaar kan je behoorlijk wat geld opleveren. Heb je zo’n goudstaaf in jouw bezit? Reken je dan niet direct rijk, want de waarde van goudbaren kan nogal verschillen. De waarde hangt namelijk af van een aantal factoren. Allereerst is het belangrijk om te achterhalen of het om een gekeurde goudbaar gaat. Een gekeurde goudbaar bevat doorgaans namelijk 99,9% zuiver goud. Als je er zo eentje in jouw bezit hebt, is de kans groot dat de verkoop hiervan je flink wat geld oplevert.

Gaat het inderdaad om een gekeurde goudbaar? Dan betekent dit niet standaard dat je er een hoog bedrag voor krijgt. Nee, want het gewicht van de staaf speelt ook een rol. Hoe zwaarder de goudbaar, des te meer deze jou oplevert. De meest bekende goudbaar gewichten zijn 1 gram, 2,5 gram, 5 gram, 10 gram, 20 gram, 31,1 gram, 50 gram, 100 gram, 250 gram, 500 gram en 1000 gram. Het gewicht van de grootste goudstaaf bedraagt 12,5 kilo. Dergelijke goudbaren worden voornamelijk gebruikt bij banken.

Laat jouw goudbaar taxeren
Zoals je hierboven kon lezen, kunnen goudbaren in prijs behoorlijk van elkaar verschillen. Voordat je tot verkoop overgaat, wil je ongetwijfeld weten hoeveel jouw goudstaaf waard is. Veel mensen zoeken hiervoor op het internet. Hier vind je ongetwijfeld een aantal manieren om zelf de waarde van goud te achterhalen, maar begin hier niet zelf aan. Waarom niet? Omdat je over specifieke kennis moet beschikken om de waarde van een goudbaar in te schatten.

Wil je weten hoeveel jouw goudbaar waard is? Laat hem dan taxeren door een goudkenner. Neem de goudstaaf bijvoorbeeld eens mee naar een vestiging van Goudwisselkantoor. Een medewerker van dit bedrijf neemt jou mee naar een discrete ruimte waar de taxatie plaatsvindt. Je blijft er zelf de hele tijd bij, waardoor je precies ziet wat er gebeurt. Na afloop van de taxatie brengt de taxateur een bod uit op jouw goudbaar. Het betreft een vrijblijvend aanbod, waardoor je zelf bepaalt of je jouw goud al dan niet verkoopt.

Verkoop een goudbaar alleen aan een professional
Wil je jouw goud verkopen? Ook dan ben je bij Goudwisselkantoor aan het juiste adres. Je kunt er ook voor kiezen om jouw goud zelf te verkopen, bijvoorbeeld via het internet. Besef je wel dat je in dat geval waarschijnlijk geen eerlijke prijs voor jouw goud krijgt. Bovendien moet je nog maar afwachten of je het geld voor de goudbaar ook daadwerkelijk ontvangt. Hier hoef je bij Goudwisselkantoor niet bang voor te zijn. Je krijgt hier altijd een eerlijke prijs voor jouw goud en bovendien betalen zij jou direct contact uit.

Nieuwste over Blog