Hoe zorg je voor een professionele uitstraling van je kantoor ramen?

4 minuten leestijd

Ken je dat, dat je een bedrijf bezoekt en dat je zeker weet dat je op het juiste adres bent, maar dat je echt twijfelt of het bedrijf daar (nog) wel zit? Wat je vooral wil voorkomen, is dat jouw klanten of relaties dat gevoel hebben wanneer ze bij jouw kantoor aankomen. Tip: laat een vlag bedrukken zodat je kantoor lekker opvalt, zo ben je meteen herkenbaar voor jouw klanten of relaties. Wil je extra herkenbaarheid? Dit kan met een staande vlag zijn die je binnenhaalt, of een vlag voor aan een vlaggenstok of aan de gevel, als die mogelijkheid er is.

Lees hieronder meer tips hoe je een professionele uitstraling van je kantoor ramen krijgt.

Raamstickers

Een snelle manier om jouw kantoor ramen van een professionele uitstraling te voorzien, is met raamstickers. Je kunt hier veel kanten mee op, natuurlijk kies je sowieso wát je op die stickers wil zetten. Je bedrijfsnaam en logo zijn logisch, maar je daarbij ook werken met afbeeldingen, tekst of andere zaken die de aandacht trekken.

Je kunt ervoor kiezen om je raam helemaal te bestikkeren, al dan niet met speciale stickers waar je alsnog doorheen kunt kijken. Of je kiest voor elke keer een ander design met statische raamstickers die je keer op keer gemakkelijk erop plakt en even gemakkelijk weer verwijdert. Met stickers met zandstraaleffect voorkom je dat men gemakkelijk binnen kan kijken, wat ook fijn kan zijn!

Let wel op wat er kan en mag bij jouw pand! Huur je je kantoor, dan kan het zijn dat de eigenaar niet wil dat je zomaar aanpassingen maakt. Met stickers die je gemakkelijk weer verwijdert, kun je dit vaak al ondervangen. Maar ook vanwege (brand)veiligheid is niet zomaar alles toegestaan. Ook kan de gemeente vanwege het aangezicht nog eisen hebben. Om teleurstellingen te voorkomen kun je dit dus het beste van tevoren uitzoeken.

Schoon en opgeruimd

Het is misschien een open deur, maar wanneer de ramen niet schoon zijn, de raambekleding vies of kapot, de vensterbank een rommeltje is etc, dan oogt je kantoor ook niet professioneel. Zorg er dus voor dat je kantoor, in ieder geval van buitenaf, schoon en opgeruimd oogt.

De entree

Heeft je kantoor geen ramen of is het niet mogelijk om toegestaan om daar iets op te plakken? Zorg er dan voor dat je kantoor alsnog herkenbaar is. Ontvang je gasten met een entree, door bijvoorbeeld de (rode) loper uit te rollen voor de deur. Zaken die je kunt verplaatsen, zijn vaak wel toegestaan, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Een professionele en uitnodigende uitstraling krijg je bijvoorbeeld ook met mooie planten in grote potten bij de ingang. Of rond de feestdagen een leuke kerstboom met lampjes.

En zorg er ook voor dat je entree schoon en opgeruimd is. Als mensen door de rommel bij je voordeur moeten komen, is dat geen beste eerste indruk. Heb je een afvalbak, zorg dan ook dat die regelmatig leeggemaakt wordt, veeg in de herfst een keer extra de bladeren weg en zorg in de winter voor een ijs- en sneeuwvrije ingang zodat mensen ook veilig bij jouw kantoor kunnen komen!

Nieuwste over Topondernemers