Hoe word je een Mechanical Engineer? 

3 minuten leestijd
process of space rocket detail building
Photo by SpaceX on Pexels.com

Last Updated on: 16th februari 2023, 09:50 am

Ben je geïnteresseerd in het ontwerpen en bouwen van machines en apparatuur? Overweeg dan een carrière als mechanical engineer. Als mechanical engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, testen en ontwikkelen van machines en systemen. Maar hoe word je een mechanical engineer? In dit blog geven we je alle stappen die nodig zijn om aan de slag te gaan in dit uitdagende werkveld. 

Welke opleiding heb ik nodig? 

Om mechanical engineer te worden, heb je een opleiding en ervaring nodig. Naast een opleiding kan je ook cursussen volgen om de benodigde kennis bij te spijkeren. Enkele van de belangrijkste opleidingen en cursussen die je kan overwegen zijn: 

  1. Bachelor’s degree in Mechanical Engineering: Dit is de meest voor de hand liggende weg om mechanical engineer te worden. Bij deze opleiding leer je alles op het gebied van het ontwerpen, testen en ontwikkelen van machines en systemen. 
  1. Master’s degree in Mechanical Engineering: Met een master’s degree in Mechanical Engineering kan je jezelf specialiseren in een specifiek gebied van mechanical engineering.
  1. Cursussen in computer-aided design (CAD): In deze cursussen leer je hoe je CAD-software kunt gebruiken om 3D-modellen te maken van machines en systemen die je hebt ontworpen.
  1. Cursussen in productontwikkeling: Deze cursussen richten zich op de verschillende stappen die nodig zijn om een product te ontwikkelen, van ontwerp tot productie.
  1. Cursussen in prototyping: Hier leer je hoe je prototypes van machines en systemen kunt maken om ze te testen en te verbeteren.

Naast deze opleidingen en cursussen is het natuurlijk ook belangrijk om praktische ervaring op te doen. Bijvoorbeeld door stage te lopen of deel te nemen aan projecten. Door veel ervaring op te doen binnen mechanical engineering en een opleiding en/of cursus te volgen, word je goed voorbereid op een carrière als mechanical engineer en zal jouw cv goed aansluiten op verschillende mechanical engineer vacatures.

Doorgroeien vanuit andere technische functies

Ben je al werkzaam in de techniek? Dan kan je ook doorgroeien naar een functie als mechanical engineer. Het is belangrijk om jezelf te blijven uitdagen en op zoek te gaan naar doorgroeimogelijkheden binnen je huidige werkgever. Biedt jouw werkgever geen doorgroeimogelijkheden? Dan kan je overwegen om te switchen naar een bedrijf met grotere groeimogelijkheden. 

Waar werken als mechanical engineer? 

Ben je op zoek naar een vacature werktuigbouwkunde? Of een andere vacature binnen engineering? Synsel biedt verschillende uitdagende vacatures aan binnen dit vakgebied. Bekijk de vacatures en level up your job. 

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog