Hoe werk je een prototype echt goed uit?

2 minuten leestijd

Stel, je hebt dé oplossing gevonden voor een serieus technisch probleem. Dan is het belangrijk dat je deze oplossing kunt delen met investeerders of producenten. Maar hoe doe je dat? Je kunt een tekening laten zien en met handgebaren de werking proberen uit te leggen, maar is het niet veel beter als je een echt prototype kunt laten zien?

Voor het maken van een prototype heb je wel speciale spullen nodig, zoals een desktop 3D printer en BASF Ultrafuse ASA. Met BASF Utrafuse ASA kun je een metalen prototype maken in 3D.

Wat kun je nog meer met BASF Utrafuse ASA?

Je kunt hiermee ook kleine onderdelen en series maken. Zo zit je, zelfs als je machinepark wat verouderd is, nooit zonder reserveonderdelen. Want dat is vaak het probleem: je hebt jaren geleden een machine aangeschaft maar inmiddels wordt deze machine niet meer (op deze manier) gemaakt. Ook de reserveonderdelen zijn niet meer beschikbaar. Het zou erg vervelend zijn als je, wanneer een klein onderdeel gesneuveld is, een compleet nieuwe machine moet aanschaffen. Door te leren werken met een 3D printer en de bijbehorende materialen kun je veel goedkoper zelf nieuwe onderdelen maken.

Je eigen 3D printer is wel zo handig

Zeker wanneer je regelmatig zaken in 3D moet printen is het wel zo handig als je gewoon een goede 3D printer hebt staan. Zo is een 3D printer van Formlabs een handig apparaat. Je kunt hier al snel zelf mee aan het werk. De Formlabs Form 3 wordt geleverd inclusief installatie en training. Ook is het fijn om te weten dat deze printer onderdelen heeft die je zelf kunt vervangen als het nodig is. Je hoeft dus niet voor ieder wissewasje een monteur te laten komen. Dit scheelt je veel tijd en dit kan ervoor zorgen dat je meer kunt produceren en dus meer klanten van dienst kan zijn.

Nieuwste over Blog