Hoe kun je de perfecte content op Pinterest creëren?

4 minuten leestijd

Om van Pinterest een succesvol medium te maken, is het belangrijk dat je goede content maakt. Hiervoor moet je weten wat je doelgroep graag wil zien, welke pins populair zijn en hoe je rich pins maakt. Het vraagt dus om wat voorbereiding, maar met de tips in dit artikel kun jij het ook!

Welk type pins is populair?

Een antwoord op de vraag: “Welke pins zijn populair bij je doelgroep?” is nodig om een goede start op Pinterest te maken. Om hierachter te komen, is het belangrijk om te kijken welke pins je doelgroep opslaat en repinned.

Vind je het lastig om te ontdekken waar een verband ligt? Dan is het goed om in ieder geval te weten, dat een aantal type pins altijd populair zijn:

 • Foto’s van hoge kwaliteit
 • Foto’s met een hoge resolutie
 • Lichtere foto’s (uit onderzoek blijkt dat deze wel twintig (!) keer vaker repinned worden dan donkere foto’s)
 • Pins zonder gezichten
 • Verticale foto’s met de afmeting: 600 x 900 pixels (of 2:3)
 • Pins met illustraties
 • Pins met een tutorial
 • Pins die overzichtelijk zijn gesorteerd in boards

Nog meer verkeer met rich pins

Als je je Pinterest marketing strategie écht succesvol wil maken, adviseren we je om rich pins te plaatsen. Rich pins zijn pins die nóg meer extra verkeer genereren naar een bepaald product of een bepaalde pagina op jouw website. En dat wil je natuurlijk. Bij deze uitgebreide pins wordt net wat meer informatie getoond. De rich pins zijn wat groter en als je erop klikt is er meer informatie te zien dan bij andere pins. Zo kan bijvoorbeeld de auteur en titel van een titel getoond worden, maar ook uitgebreide informatie van een lekker gerecht. Naast het recept wordt dan ook de bereidingstijd en het aantal porties getoond.

Bij een rich pin wordt eigenlijk alles dat relevant is getoond. Dit kan voor een artikel/blog, recept, product en app.

Het grote voordeel van rich pins is dat het een positief effect heeft op je Pinterest SEO. Hierdoor vallen de pins die je maakt goed op.

Hoe maak je rich pins?

In deze vier simpele stappen zorg jij ervoor dat jouw pins rich pins worden:

 1. Zorg ervoor dat de recepten, producten en artikelen helemaal SEO geoptimaliseerd zijn. Dit betekent dat je pagina een goede meta title, meta description en metatags moet hebben.
 2. Wil je controleren of je het goed hebt gedaan? Voer de URL van de pagina waar je een rich pin van wilt maken in de rich pin validator van Pinterest.
 3. Selecteer een van de drie opties die past bij welk programma je hebt gebruikt – Shopify als je Shopify hebt enz.
 4. Klik op “apply now”. Zodra je aanvraag wordt goedgekeurd verschijnt je rich pin binnen 60 minuten op je account.

De perfecte content voor jouw Pinterest account past dus bij de doelgroep en voldoet aan de bovenstaande kwaliteitseisen. Door rich pins te maken met Pinterest SEO valt jouw content goed op. Succes!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Internet Marketing