/

Hoe kun je de nieuwste Performance Max-functies in je Google Ads-campagne gebruiken?

3 minuten leestijd

Google Ads heeft onlangs een reeks nieuwe AI-gestuurde tools geïntroduceerd voor Performance Max (PMax) campagnes. Deze updates zijn ontworpen om de prestaties en ROI (Return On Investment) van advertenties te verbeteren. Om te begrijpen hoe deze functies werken en hoe je ze kunt toepassen, hebben we de SEA-experts van Semwerkt – een expert in online marketing in Hoorn – geraadpleegd.

 

Verhoog de waarde met Customer Value-modus

Een van de belangrijkste nieuwe functies is de Customer Value-modus, momenteel in de bètafase. Deze modus helpt adverteerders zich te richten op klanten die waarschijnlijk meer uitgeven. "Met deze functie kunnen we advertenties afstemmen op de waardevolle klanten, in plaats van iedereen dezelfde boodschap te laten zien," legt een specialist uit.

 

Behouden van klanten met Customer Retention Goal

Een andere belangrijke update is de Customer Retention Goal, ook in bèta. Deze tool richt zich op het terugwinnen van voormalige klanten. "Voor merken die moeite hebben om klanten vast te houden, biedt deze functie een nieuwe manier om hen weer aan boord te krijgen," zegt een teamlid van Semwerkt.

 

Precieze targeting met gedetailleerde demografische gegevens

De nieuwe demografische inzichten van Google geven meer details over leeftijds- en geslachtsgroepen binnen je doelgroep. "Deze informatie stelt ons in staat om advertenties te maken die beter aansluiten bij specifieke groepen. Dit verhoogt de effectiviteit," merkt een specialist op.

 

Realtime budgetbeheer met Budgettempo-inzichten

Budgettempo-inzichten geven realtime informatie over uitgaven en voorspelde prestaties. "Met deze functie kunnen we het budget efficiënter toewijzen aan campagnes die het meeste rendement opleveren," zegt een specialist van Semwerkt.

 

Verbeterde controle met IP-adresuitsluitingen en eind-URL-uitbreiding

PMax-adverteerders kunnen nu specifieke IP-adressen uitsluiten om budget-verspilling te voorkomen. De uitbreiding van de eind-URL biedt de mogelijkheid om te testen welke bestemmingspagina’s het beste presteren. "Dankzij deze nieuwe functies kunnen we advertenties beter richten en testen of andere pagina’s op de website meer bezoekers aantrekken," vertelt een expert.

 

Laat je online marketing uit handen nemen

De nieuwe functies van Performance Max bieden veelbelovende mogelijkheden voor digitale marketeers. Als je het maximale uit je zoekmachine-advertenties wilt halen maar dit liever aan een specialist overlaat, neem dan contact op met Semwerkt. Dit online marketingbureau is gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren en andere online marketingdoeleinden. De specialisten helpen je graag!

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Internet Marketing