Hoe kun je de interne communicatie verbeteren op kantoor?

4 minuten leestijd

Last Updated on: 2nd juni 2022, 11:09 am

Communiceren met je werknemers is misschien wel het allerbelangrijkste voor je bedrijf. De afgelopen twee jaar is dit door het thuiswerken anders geweest dan de andere jaren. Nu iedereen weer op kantoor aan het werk is zal het communiceren met je werknemers weer zoals vanouds zijn. Om je hier weer mee op gang te helpen geven we in deze blog een aantal tips.

Gebruik maken van digitale software

De tijd dat alle veranderingen in een bedrijf op papier werden bekend gemaakt is nu echt wel voorbij. Buiten dat het gebruik van veel papier niet goed voor het milieu is zijn er veel effectievere vormen van communicatie gekomen. Met digitale communicatiesoftware is het mogelijk om je werknemers eenvoudig up to date te houden bij veranderingen in het bedrijf of zaken waar op gelet moet worden. Hieronder zijn een aantal voorbeelden van digitale softwarecommunicatie te zien.

Narrowcasting software

Narrowcasting schermen kunnen bijvoorbeeld ingezet worden om je werknemers te informeren, involveren of te activeren. Het doel hiervan is zoals eerder vermeld is om de interne communicatie te verbeteren binnen jouw bedrijf. Als je bijvoorbeeld merkt dat bepaalde targets niet gehaald worden kun je narrowcasting inzetten om dit duidelijk te maken.

De voordelen van dit scherm is dan ook dat het makkelijk aan te passen is op wat jij wil laten zien. Zo kun je voor één week missende targets laten zien en de andere week kun je de maandelijkse omzet laten zien om je werknemers te motiveren om nog meer hun best te doen. De mogelijkheden zijn dus enorm. Wil je meer lezen over narrowcasting? Kijk dan vooral eens naar de volgende website: https://www.tss.nl/oplossingen/narrowcasting/ 

Digital signage software

Naast narrowcasting heb je ook nog digital signage software. Dit platform kan een stuk breder ingezet worden. Waar het doel van narrowcasting voornamelijk is om een specifieke doelgroep te bereiken is digital signage meer een algemene term van beeldschermcommunicatie. Hier valt ook broadcasting onder, maar dit wordt vooral ingezet om een grote doelgroep te bereiken en is niet erg handig voor interne communicatie. Digital signage kan dus veel breder ingezet worden dan narrowcasting ook al lijken ze veel op elkaar en worden deze termen soms ook voor hetzelfde gebruikt. Meer lezen over hoe digital signage software wordt gebruikt? Klik dan hier.

Andere vormen om interne communicatie te verbeteren

Buiten het upgraden naar digitale communicatie zijn er natuurlijk nog andere vormen om je interne communicatie te verbeteren. Wat laat je bijvoorbeeld op deze schermen zien en hoe laat je deze boodschap nou goed overkomen. Hieronder staan een aantal punten onder elkaar waar je rekening mee kunt houden:

  • Maak duidelijk waarom je iets doet
  • Vraag regelmatig om feedback van je werknemers
  • Rol een interne communicatiestrategie uit
  • Vier je successen
  • Wees duidelijk

Met deze tips moet het mogelijk zijn om je interne communicatie te verbeteren doormiddel van software. Heb je hier zelf al eerdere ervaringen mee? Deel dit dan in de reacties.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips