Hoe kom je aan een goede winkelruimte?

3 minuten leestijd

Als ondernemer wil je maar één ding: je klanten bedienen om zo je inkomen te kunnen verdienen. Maar dan moeten je klanten je wel weten te vinden. Je hebt dus een pand nodig waarin je je producten kunt verkopen en waarin je klanten kunt ontvangen. Want ook al schieten de webshops als paddenstoelen uit de grond, er gaat toch niets boven écht winkelen. Een winkelruimte huren lijkt heel gemakkelijk, maar er komt nog best wel wat bij kijken.

Locatie, locatie, locatie

Om te beginnen is de locatie van je winkel van belang. Je moet gemakkelijk bereikbaar zijn voor je klanten. Heb je een kledingwinkel? Dan wil je het liefst in het centrum van een stad of dorp zitten. Heb je een bouwmarkt? Dan is het vooral van belang dat je winkel goed te bereiken is voor auto’s (eventueel met aanhangers). Bepaal dus, voor je op zoek gaat naar een pand, waar je je winkel wilt situeren.

De kosten kunnen flink oplopen

Het is dus van belang dat je goed weet te onderhandelen over de huurprijs van het pand. Deze prijzen gaan, over het algemeen, per vierkante meter. Huur je inclusief gas, water, licht en internet of gaat het hier om kale huur? Mag je zelf veranderingen aan het interieur van het pand aanbrengen of moet dat via de verhuurder? Is er eigenlijk wel een winkelbestemming op het pand waarin jij je winkel wilt gaan beginnen?

Allemaal zaken om goed in de gaten te houden.

Is het slim om juist nu een winkel te beginnen?

De coronacrisis heeft er bij veel bedrijfseigenaren flink ingehakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel bedrijven failliet zijn gegaan of één van de vestigingen hebben moeten afstoten. Hierdoor is het aanbod van winkelpanden juist nu overweldigend. Denk je er al langer over om je bedrijf te verplaatsen of wil je een nieuw bedrijf starten, dan kun je nu goed terecht. Er staan immers heel wat panden leeg.

Of het slim is om juist nu een winkel te beginnen is vooral afhankelijk van je product en de vraag naar dat product.

Hoe vind ik een pand dat geschikt is?

Via Huurbieding.nl kun je, dankzij het handige keuzemenu, precies aangeven waar je welk soort pand zoekt. Ben je op zoek naar een winkelpand in Alkmaar of juist naar een kantoorpand in Almere? Klik de juiste vakjes aan en de beschikbare panden komen direct in beeld.

Door op een pand te klikken kun je foto’s bekijken van het in- en exterieur en ook is er een uitgebreide beschrijving beschikbaar.

Wil je meer weten over een bepaald pand of een offerte aanvragen? Dan kun je, via de site, direct contact opnemen met de verhuurder.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips