Hoe financier je jouw bedrijfsplannen?

3 minuten leestijd

Wil je jouw bedrijf toekomstbestendig maken? Dan is het nodig om zo nu en dan te investeren in bepaalde zaken. Indien jouw bedrijf groeit en groeit, moet je jouw bedrijfspand mogelijk uitbreiden. Het kan ook zijn dat je een tweede vestiging wilt openen. Werk je met machine? Dan moet je zo nu en dan nieuwe machines kopen. Op deze manier ga je mee met de innovaties en dat maakt jouw bedrijf toekomstbestendig. Dergelijke bedrijfsplannen kosten echter behoorlijk wat geld. Heb je dit niet zelf in kas? Dan kun je een financiering aanvragen.

Zakelijke lening
Veel ondernemers richten zich eerst tot de bank voor een financiering. Hier krijg je mogelijk niet genoeg geld los om jouw bedrijfsplannen te financieren. Dit betekent echter niet dat je de plannen ook maar op de lange baan moet schuiven. Nee, want je kunt tegenwoordig namelijk ook een zakelijke lening aanvragen bij een kredietverstrekker als New10. Je kunt hier liefst 1 miljoen euro lenen om jouw bedrijfsplannen te realiseren.

Waar je zo’n lening zoal voor kunt gebruiken? Voor van alles en nog wat. Een zakelijke lening is onder meer te gebruiken voor groei en uitbreiding, voorraden en debiteuren, machines, inventaris, voertuigen, herfinancieren en werkkapitaal. Kortom: je kunt eigenlijk al jouw bedrijfsplannen financieren met behulp van een zakelijke lening.

Zakelijk krediet
Indien je kiest voor een zakelijke lening, krijg je het geld direct bijgeschreven op jouw rekening. Hierdoor kun je het allemaal meteen gebruiken om te investeren. Heb je echter maar een beperkt deel nodig en wil je het geld op kunnen nemen wanneer jij wilt? Dan kun je beter kiezen voor zakelijk krediet. Dit krediet is bedoeld voor de kleinere investeringen. Je betaalt hierbij geen rente over het hele bedrag, maar enkel over het geld dat je opneemt. Met zakelijk krediet betaal je dus nooit onnodig veel rente om jouw bedrijfsplannen te financieren.

Overname financieren
Wil je een bedrijf overnemen? Dan moet je vaak met een flinke som geld over de brug komen. Je hebt in dat geval niet veel aan zakelijk krediet, aangezien je hiermee waarschijnlijk nog steeds onvoldoende geld hebt. In het geval van zakelijk krediet kun je namelijk niet meer dan 250.000 euro lenen. De kans is groot dat dit niet voldoende geld is voor een overname financieren. Bij een zakelijke lening hoef je hier niet bang voor te zijn. Met zo’n lening kun je namelijk tot maximaal 1 miljoen euro lenen. Dit is over het algemeen ruim voldoende om jouw bedrijfsplannen te financieren.

 

Nieuwste over Ondernemerstips