Hoe creëer jij de beste werkplek

3 minuten leestijd
black and white laptop computer on brown wooden desk
Photo by Pixabay on Pexels.com

Het creëren van een werkplek waar jij zo productief mogelijk te werk kan gaan, is ontzettend belangrijk. Als jij je goed voelt in je omgeving, dan is de kans ook groter dat jij met meer plezier je werk uitvoert en ook waarschijnlijk beter presteert. Veel mensen onderschatten hoe waardevol een goede werkplek is. Er wordt al snel genoegen genomen met een slechte werkplek. Je gaat werken voor het geld wat je op het einde van de maand op je rekening gestort krijgt. Aangezien wij wekelijks zoveel tijd besteden op of aan werk, is het belangrijk dat we ons omringen door mensen en/of door een omgeving die ons energie geeft en ons geen energie kost. Er zijn een paar punten die aan jouw comfort kunnen bijdragen als het creëren van de beste werkplek.

Geluiden

De een vindt het ontzettend prettig om met muziek op te werken, de ander heeft het juist het liefst zo stil mogelijk om een ultieme vorm van concentratie te kunnen bereiken. Wanneer je thuis werkt, is het beter wanneer jij de voorkeur hebt naar complete stilte, om een ruimte te kiezen waar jij zo weinig mogelijk gestoord kan worden. Ben je meer van het luisteren van muziek, dan is het logischerwijze wijzer beter om onder het genot van muziek je werkzaamheden uit te voeren. Het is aangetoond dat mensen vaak goed weten te werken op muziek die geen tekst heeft.

Kleuren

Kleuren kunnen ook een hele grote invloed hebben op de manier hoe jij je voelt in een ruimte. Zo heeft bijvoorbeeld paars de kleur van rust. Ondanks dat het voor veel mensen niet de eerste keuze zou zijn om hun kamer een paarse kleur te geven kan het toch een positief effect hebben op jouw gemoedstoestand. Het is dan ook niet vreemd dat bedrijven er soms voor kiezen om hun kantoorplekken vaak paars of groen te schilderen. Dit zijn namelijk kleuren die een positief effect op jou kunnen hebben op het werk.

Omgeving

Het spreekt natuurlijk voor zich dat de omgeving zo optimaal mogelijk voor je moet zijn, om ook zo productief mogelijk te kunnen werken. Het is bijvoorbeeld in de zomer gezond om buiten te zitten tijdens het werk. Natuurlijke geluiden kunnen er namelijk voor zorgen dat we ons beter kunnen concentreren. Het geluid van natuur is een voor de meeste een rustgevende factor. Het zou daarom helemaal geen gek idee zijn om bijvoorbeeld eens een dag buiten op de veranda te werken. De frisse lucht is daarbij ook nog eens ontzettend aangenaam. Daarbij speelt het ook nog eens mee dat je niet het gevoel hebt dat je een dag hebt weggegooid, maar datje toch nog een stukje hebt kunnen meepakken van de buitenlucht.

Nieuwste over Ondernemerstips