Hoe belangrijk is merchandise voor jouw bedrijf?

3 minuten leestijd

Als startend of lopend bedrijf is het heel belangrijk dat je een herkenbare en vertrouwde stijl hebt voor nieuwe én bestaande klantrelaties. De identiteit en branding van jouw bedrijf moest vaststaan zodat de identiteit van jouw bedrijf een vaststaand iets wordt en niet te verwarren is met de concurrenten. Maak het dus jouw USP (unique selling point). Heb je er wel eens aan gedacht om de naamsbekendheid van jouw bedrijf te vergroten met merchandise? In dit artikel bespreken we waarom het misschien wel een goed idee zou kunnen zijn om dat eens te gaan overwegen.

Een herkende huisstijl

De branding van jouw bedrijf wordt pas echt goed wanneer je een herkenbare huisstijl hebt. Soms zie je het ontwerp van een laptop pof telefoon langskomen en denk je direct ‘ah, dat moet van Apple zijn’. Je herkent hun producten zonder het merk te hoeven zien. Zo’n herkenbare huisstijl is voor elk bedrijf goed én kun je stimuleren door gebruik te maken van merchandise. Hiermee wordt het bedrukken van producten of kleding bedoeld, met jouw stijl, logo of merknaam.

person holding white plastic clothes hanger

Extra reclame

Als je de naamsbekendheid van jouw bedrijf zou willen vergroten, is merchandise daar een heel handig en goed middel voor. Niet alleen de persoon die de merchandise gebruikt wordt namelijk steeds geconfronteerd met het zien van jouw merk, ook de personen eromheen zullen steeds jouw merknaam zien. Eigenlijk maak je de drager van jouw merchandise daarmee een wandelend reclamebord.

Stickers maken

Merchandise die laag in kosten is, makkelijk uit te delen maar wel veel geld oplevert. Klinkt als de perfecte manier van merchandise, toch? Klinkt dit jou ook als muziek in de oren, dan zou je kunnen overwegen om stickers te laten drukken van jouw bedrijfslogo. Stickers kun je namelijk relatief goedkoop in grote hoeveelheden laten produceren, en gemakkelijk meegeven aan al je klant- of zakelijke relaties. Zo zouden deze klanten de stickers op hun laptop, fiets of telefoon kunnen plakken en op deze manier indirect reclame maken voor jouw bedrijf.

Professionaliteit

Zeker wanneer de merchandise goed is ontworpen en uitgevoerd, draagt dit bij aan de professionele uitstraling van jouw bedrijf. Wanneer je zelf niet heel creatief of handig bent, kan het slim zijn om hier professionals voor in te huren. Branding experts weten als geen ander wat je met doen om de uitstraling van jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

 

Nieuwste over Topondernemers