/

Het vermogen van ondernemer Frits van Eerd

5 minuten leestijd
Het vermogen van ondernemer Frits van Eerd

Last Updated on: 24th juni 2024, 07:45 am

Frits van Eerd is de oprichter en eigenaar van de populaire supermarktketen Jumbo. Hij werd geboren op 2 februari 1964 in Veghel, Nederland. Van Eerd komt uit een ondernemersfamilie en heeft altijd al een passie gehad voor het ondernemerschap.

 
Dit bericht op Instagram bekijken
 

Een bericht gedeeld door Frits van Eerd (@frits.van.eerd)

Hij studeerde bedrijfskunde aan de Universiteit van Tilburg en de Verenigde Staten voordat hij zijn carrière in de supermarktwereld begon. In de loop der jaren heeft Frits van Eerd een aanzienlijk vermogen opgebouwd. We vertellen je er alles over in dit artikel.

Overzicht van belangrijke punten in het leven van Frits van Eerd:

Toetreding tot bedrijfIn 1983 ging Frits aan de slag bij het familiebedrijf Van Eerd Groep
Eigen raceteamIn 2017 start Frits van Eerd met zijn eigen race team genaamd: Racing Team Nederland.
2019 was een slecht jaarEr wordt een strafrechtelijk onderzoek naar hem gestart op verdenking van belastingontduiking en het verzwijgen van vermogen.
John Huiberts vermogenHet vermogen van Frits van Eerd wordt afgelopen jaar op 2 miljard euro geschat. Hierdoor is hij een van de rijkste Nederlanders.

Autosport

Van Eerd is sinds zijn jeugd al actief in de autosport. Zo heeft hij zijn eigen team (VES Racing) waar hij racete. Vanaf 1993 was hij actief in de Formule Renault, waarin hij in 1996 kampioen van de Benelux werd.

Vanaf 2000 is Frits voornamelijk bekend van zijn successen in de rallysport, waaronder het winnen van het NK. Van Eerd nam ook nog vijf keer deel aan de Dakar-rally.

In 2017 richtte hij Racing Team Nederland op en debuteerde in de LMP2-klasse van de European Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans. Het team promoveerde later naar het FIA World Endurance Championship. In 2019 wonnen ze de ‘6 Hours of Fuji’ wat een historische prestatie is voor een Nederlands team.

Oprichter van Jumbo

In 1983 trad Frits van Eerd toe tot het familiebedrijf Van Eerd Groep, dat destijds slechts een aantal supermarkten in bezit had. Hij had grote ambities en wilde het bedrijf laten groeien. Met zijn visie en harde werk transformeerde hij het bedrijf tot wat we vandaag de dag kennen als Jumbo. Onder zijn leiding groeide Jumbo uit tot de op een na grootste supermarktketen van Nederland, met meer dan 600 winkels verspreid over het hele land.

Strafrechtelijk onderzoek

In 2019 kwam Frits van Eerd in het nieuws vanwege een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke fraude bij Jumbo. Het onderzoek richtte zich op vermeende belastingontduiking en het verzwijgen van vermogen in het buitenland. Van Eerd heeft altijd volgehouden dat hij zich aan de wet heeft gehouden en dat er niets illegaal is gebeurd. Uiteindelijk is er geen bewijs gevonden van strafbare feiten en is het onderzoek gesloten.

Het vermogen van Frits van Eerd

Het vermogen van Frits van Eerd wordt geschat op meer dan 2 miljard euro. Dit maakt hem een van de rijkste mensen in Nederland. Een groot deel van zijn vermogen is afkomstig van zijn aandelen in Jumbo, dat een aanzienlijke waarde heeft.

Daarnaast heeft Van Eerd ook geïnvesteerd in vastgoed en andere bedrijven, wat heeft bijgedragen aan zijn vermogen.

Het succes van Jumbo heeft Frits van Eerd in staat gesteld om een luxueuze levensstijl te leiden. Hij heeft meerdere huizen, waaronder een groot landgoed in Brabant. Daarnaast is hij een liefhebber van mooie auto’s en heeft de ras ondernemer een indrukwekkende collectie in zijn garage staan.

Conclusie

Frits van Eerd is een succesvolle ondernemer en de man achter het succes van Jumbo. Ondanks het strafrechtelijk onderzoek naar zijn vermogen, heeft Van Eerd altijd volgehouden dat hij zich aan de wet heeft gehouden.

Met een geschat vermogen van meer dan 2 miljard euro behoort Frits van Eerd tot de rijkste mensen in Nederland. Zijn succesverhaal is een inspiratie voor aspirant-ondernemers en laat zien dat hard werken en doorzettingsvermogen kunnen leiden tot groot succes.

Lees verder

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog