Het inrichten van een toilet op kantoor: wat is van belang? 

4 minuten leestijd

Een toilet op het kantoor lijkt heel onschuldig, maar is superbelangrijk. Wij zetten een aantal tips op een rij voor het perfecte toilet op jouw kantoor. 

Wanneer jij een kantoor gaat inrichten dan denk je waarschijnlijk aan een paar dingen: een goed bureau, fijne stoelen, stoere vergaderruimte en een relaxte kantine. Maar een ondergeschikte ruimte die vaak wordt vergeten is het toilet. Al is het ontzettend belangrijk om een prettig toilet te hebben met een slimme inrichting. Dat maakt het ontvangen van klanten toch fijner. 

Een toilet mag niet spetteren 

Noem iets dat vervelender is dan te spetteren wanneer je naar de wc gaat. Je hebt naar je werk een mooi pak aan of er komt een zakenrelatie langs. Dan schaam jij je bijna wanneer ze naar het toilet toe moeten. Gelukkig zijn er tegenwoordig toiletten die niet spetteren. Nu hoef jij je nooit meer te schamen wanneer je naar het toilet bent geweest. 

Kies voor dezelfde stijl in je toilet 

Misschien is het toilet op je kantoor wel aan vervanging toe. Je ziet de eerste scheurtjes in tegeltjes en bepaalde vlekken komen er niet meer uit. Dan kan je ervoor kiezen om de stijl vanuit je kantoor door te trekken. Jouw kantoor ademt Scandinavië dan is het fijn om jouw toilet ook in te richten met hout en frisse tinten. Dit begint bij een simplistische kraan en eindigt bij mooie lichte schrootjes aan het plafond. 

It’s all-in the details 

Een toilet op het kantoor, het klinkt allemaal zo makkelijk. Maar toch gaan veel de mist in. Zo hebben ze een saai toilet met totaal geen uitstraling. In de vorige alinea vertelden we over de stijl van je toilet. Wij vinden ook de details belangrijk. Kijk dus eens naar een leuke spiegel, zet een mooie lamp neer in het toilet. Hang desnoods een mooie poster aan de muur. Zorg dat een toiletbezoek op jullie kantoor een beleving wordt. 

Met hygiëne scoor je punten 

De laatste jaren is hygiëne een belangrijk punt op de agenda geworden. Vooral wanneer je een toilet binnen loopt. Nu scoor je dan ook goede punten wanneer de hygiëne on point is. Dit begint met de geur in je toilet. Het moet niet zo zijn dat je bedwelmd wordt wanneer je één stap over de deurpost zet. Maar een frisse geur is wel zo prettig. Wil jij iets meer luxe uitstralen, dan kan je kiezen voor een geurtje op toilet. Kies voor een geurtje voor mannen en vrouwen. Zo kan een toilet bezoeker zichzelf nog even opfrissen na een toiletbeurt. 

Een laatste check in de spiegel 

Als allerlaatste is de spiegel in je toilet ontzettend belangrijk. Waar je thuis een spiegel hebt in de gang voor de laatste controle check. Heb je die ook in het toilet op je kantoor. Je zal het niet gelijk door hebben, maar 99% van je klanten zal er gebruik van maken. Even nog kijken of je haar wel goed zit voordat je naar de meeting gaat. Koop je hem in de stijl van je kantoor dan maak je het helemaal af.

Nieuwste over Ondernemerstips