Heb jij al een elektrische auto?

3 minuten leestijd

Veel ondernemers moeten vaak reizen voor hun werk. Een klant hier bezoeken, een project daar in de gaten houden, dat werk. Maar hoe kom je nu van A naar B? Met de auto natuurlijk. Maar zo’n auto is natuurlijk allesbehalve milieuvriendelijk. De uitlaatgassen zitten vol met nare stoffen die keer op keer in de lucht belanden en zo zorgen voor een CO2 uitstoot waar je U tegen zegt. Daarbij is de brandstof ook al lang niet meer goedkoop te noemen. Nee, dan moet er toch een andere oplossing te vinden zijn. En die is er! Je kunt kiezen voor een volledig elektrische auto. Deze hoef je alleen maar te laden bij het laadstation (thuis, op je werk of op een openbare plaats) en je kunt weer heel wat kilometers in stilte én zonder uitstoot rijden.

Kies voor een elektrische auto

Een elektrische auto is lang toekomstmuziek geweest, maar de toekomst is nu! De actieradius van een elektrische auto is steeds meer de moeite waard. Je kunt hier gerust mee op pad gaan en ook weer veilig thuiskomen. Wist je dat er zelfs volledig elektrische bestelwagens te vinden zijn? Dan kun je ook nog spullen meenemen en afleveren of juist spullen ophalen. Het kan allemaal tegenwoordig.

Maar een elektrische auto heeft wel een nadeel: ze kunnen duur zijn in aanschaf. En dus kiezen veel mensen nog steeds liever voor een reguliere auto. Toch kun je ook voor niet al te veel geld per maand een elektrische auto gaan rijden. Lijkt dat wat voor jou? Onderzoek dan eens de mogelijkheden van een elektrische auto private leasen. Die zijn er volop. Ook bij BYD. De modellen zijn ook nog eens schitterend om te zien.

Wat is private lease?

Wanneer je een elektrische auto wilt gaan private leasen, krijg je allereerst de voordelen te horen. En dat is niet voor niets, want die zijn er volop. Inbegrepen zijn: wegenbelasting*, verzekeringen, reparatie en onderhoud, vervangend vervoer in Europa, pechhulp in Europa, het behoud van je schadevrije jaren, afschrijving en rente én bandenservice.

* Momenteel hoef je nog geen wegenbelasting te betalen voor het rijden in een elektrische auto, maar dat voordeel vervalt volledig per 1 januari 2026.

Nadelen van het private leasen van een elektrische auto zijn er eigenlijk niet. Je betaalt een vast bedrag per maand en weet dus altijd waar je aan toe bent. Het enige dat je zelf nog moet regelen is het laden van de auto en het voorkomen van bekeuringen.

Dus ook, of eigenlijk zéker, voor ondernemers die geen zin in en tijd hebben voor gedoe is het private leasen van een elektrische auto een heel goed idee! 

Nieuwste over Blog