Executive Search: dit betekent het

3 minuten leestijd

Als werkgever of ondernemer wil je niets liever dan de beste mensen aannemen. Je kan er een vacature uitslingeren in de hoop dat de juiste kandidaat zich wel meldt. Maar je kan er ook voor kiezen om te gaan voor Executive Search. Wat dit precies is, vertellen we jou in deze blog!

Wie zijn of haar bedrijf wil laten groeien, ontkomt er niet aan om nieuwe mensen aan te nemen. Maar ook als je je onderneming wilt vernieuwen, opschalen of internationaliseren. Hiervoor wil je de juiste mensen aantrekken. Er zijn bedrijven die aanbieden op jou hierbij te helpen. Door gebruik te maken van Executive Search kies je ervoor dat een bedrijf jou, vaak door middel van een breed netwerk met daarin veel gespecialiseerde consultants, enkel en alleen de vacature neerlegt bij mensen die volledig aansluiten bij de vacature.

Schikte en relevante kandidaten

Deze dienst wordt dan ook vaak gebruikt door bedrijven die niet 100 reacties willen hebben op een vacature of bijvoorbeeld op LinkedIn, maar liever direct de meest geschikte en relevante kandidaat op de koffie krijgen.

Maar wat is dan het verschil tussen deze manier van een vacature vervullen en bijvoorbeeld een werving- en selectiebureau? In de basis doen ze natuurlijk hetzelfde. Al zit er wel een groot verschil in de aanpak. Als een werving- en selectiebureau op zoek gaat naar kandidaten dan vissen ze vaak in een bak met actieve werkzoekenden. Dit zijn mensen die bijvoorbeeld open staan voor een nieuwe job of tijdelijke in-between-jobs is. Er zal zeker een geschikte kandidaat tussen zitten. Maar de focus ligt meer op: wie past van deze groep mensen past het beste bij de baan.

Talentvolle werknemers aantrekken

Bij Executive Search wordt er anders gekeken naar het vervullen van een vacature. Zij gaan namelijk persoonlijk mensen benaderen die 100% aansluiten op deze vacature. Het kan dus heel goed zijn dat jouw nieuwe werknemer op dit moment ergens anders werkt en niet direct nadenkt over een nieuwe functie. Totdat iemand van een Executive Search bureau aanklopt en jouw vacature laat zien. Op deze manier wordt de vacature opgevuld met talentvolle nieuwe werknemers. Want op deze manier zorg je er het beste voor dat jouw onderneming gaat groeien en bloeien!

Nieuwste over Topondernemers