Enkele tips om je bedrijfsimago te verbeteren

4 minuten leestijd

Je kunt er niet meer omheen draaien tegenwoordig. De waarde van marketing voor een bedrijf wordt elke dag meer en meer. Dit blijkt uit het feit dat het steeds belangrijker is dat jouw idee, product of dienst op de markt niet alleen erkend, maar ook gezien wordt. Het is belangrijk dat je als bedrijf naamsbekendheid opbouwt via offline- en online marketing. Daarnaast wil je niet alleen dat je bedrijfsnaam bekender wordt onder je potentiële klanten, maar ook dat je bedrijfsnaam gekoppeld wordt aan een bepaald imago dat er goed op aansluit. Want waarom kopen we al jarenlang onze mobiele telefoon van een bekend merk in plaats van een merk waar wij nog nooit van gehoord hebben? Of waarom betalen we voor hetzelfde product twee keer zoveel als het van een merk is waar wij al eerder een fijne ervaring mee hebben gehad? Het antwoord daarop is imago. Imago dat al jaren is opgebouwd en onderhouden door een merk. Maar hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf een positief imago eraan koppelt? Om het overzichtelijk te maken voor je, hebben wij enkele tips opgesomd om jouw bedrijf een marketing boost te geven in de vorm van een positief imago. Lees dus vooral verder als je hier geïnteresseerd in bent. 

Visuele identiteit

Allereerst is het belangrijk om consistent te blijven in je visuele identiteit. Hierdoor wordt bovendien je herkenbaarheid verhoogt. Als je vaak dezelfde kleuren gebruikt of als men je logo vaak terugziet, dan zorgt de herhaling voor naamsbekendheid. Denk hierbij aan alle soorten communicatiemiddelen. Zorg ervoor dat je visuele branding van je sociale media profielen overeenkomt met elkaar en dat het een unieke, terugkerende stijl omvat. Elk bedrijf heeft een eigen karakter en waar sta jij voor? De visuele identiteit van een bedrijf laat zien wat u als bedrijf doet. Dit geldt niet alleen voor je website, maar ook voor je visitekaartjes tot aan je affiches. Bovendien kun je tegenwoordig ook externe websites gebruiken voor het ontwerpen van je boodschap. Een voorbeeld hiervan is de online marketing tool van Flexmail, die jouw bedrijf een marketing boost geeft. Dit gebeurd in de vorm van mails die speciaal voor jouw boodschap ontworpen zijn. Zo kun je een mail template bouwen zonder dat je de technische kennis erover hebt. Bovendien kun je contactpersonen hiermee persoonlijk aanspreken, aangezien er ingespeeld wordt op gelijkaardige interesses van aparte doelgroepen. Want hoe persoonlijker, hoe hoger je resultaten! 

Taalgebruik

Ook is het cruciaal om constant te zijn in taalgebruik. Wil jij liever een informele manier gebruiken om mensen aan te spreken? Denk dan aan ‘je’ of ‘jou’. Het is ook mogelijk om mensen op een formele manier aan te spreken door het gebruik van ‘u’ of iemands voor- en achternaam. Bovendien draagt het toevoegen van humor in alledaagse communicatie vaak bij aan een positief imago. Maar let hierbij op dat dit niet voor elk bedrijf geldt. Het is daarom belangrijk om je af te vragen op welke manier jij met je doelgroep wilt communiceren. Door het gebruik maken van een herkenbare tone-of-voice wordt je boodschap duidelijker. 

Klantbeleving

Ondanks dat je product of dienst kwalitatief goed in elkaar zit, is het alsnog belangrijk om te werken aan een goede klantbeleving. Dit hoeft niet per definitie duur te zijn. Een klein extraatje doet al wonderen. Klantbeleving uit zich op meerdere manieren, zoals het vragen of je klant een kop koffie lust tot het zorgen dat je winkel lekker ruikt. 

Nieuwste over Topondernemers