Een auto op de zaak of privé? Voors en tegens

4 minuten leestijd

Last Updated on: 13th oktober 2020, 02:01 pm

Het is een keuze die je als ondernemer moet maken. Een privéauto zo af betalen of kiezen voor een leaseauto op de zaak. Er valt voor beide wat te zeggen en de keuze is niet makkelijk. Wij hebben daarom een lijst voor je gemaakt waardoor jij een goede afweging kunt maken. Vijf redenen waarom jij een auto op de zaak moet aanschaffen en vijf redenen waarom jij hem privé moet kopen.

Vijf redenen waarom jij een auto op de zaak moet aanschaffen:

  • Gunstige verzekeringen

Kies jij voor een auto op de zaak dan kan jij gunstigere verzekeringspremies afdwingen. Wanneer jouw bedrijf groeit en er meer wagens op de zaak worden ondergebracht, kan dit interessant zijn. Wil jij dus een autoverzekering afsluiten zitten hier veel voordelen aan.

  • Kleine afstanden zijn interessant

Wanneer jij kleine afstanden aflegt en enkel bedrijfsmatig rijdt wordt het interessant. Je betaalt dan relatief minder aan kilometers dan een auto die veel stil staat die je privé houdt.

  • Niet het geld voor een nieuw voortuig

Dit kan een goede reden zijn. Je wil nieuw rijden ook voor de uitstraling van jouw bedrijf. Dan kies je voor een leasecontract op de zaak. Je hoeft maandelijks een bedrag af te staan en je rijdt hierdoor in een mooie bolide.

  • Goedkopere aankoopvoorwaarden

Wanneer jij nieuw een aantal voertuigen aanschaft binnen jouw bedrijf kan je vaak met dealers goedkoper deals sluiten. Zo rijdt iedereen in een nieuw glimmend voortuig en straalt jouw bedrijf iets uit.

  • Fiscale voordelen

Als jij kiest voor een auto op naam van jouw onderneming, dan wordt het een bedrijfsvoertuig. Je kan alle gemaakte kostenaftrekken van belastbare winst. Ook brandstof en andere kosten gemaakt aan het voertuig kan je goedkoper aftrekken van de belasting.

Vijf redenen waarom jij moet kiezen voor een privéauto:

  • Je kan gaan en staan waar je wil

Niks hoef jij af te dragen en je kan de kilometers rijden die je maar wil. Je hoeft niet constant jouw kilometers op te schrijven en bij te houden. Je hebt eigenlijk niemand om rekening mee te houden.

  • Tweedehands is goedkoper

Als jij nog niet het geld hebt voor dure contracten en het aanschaffen van een nieuw voertuig. Dan is tweedehands een auto aanschaffen misschien wel meer iets dat in jouw straatje ligt. Je hebt gespaard en kan van dit geld een eigen auto aanschaffen, dat is toch top!

  • Geen administratie

Je hoeft niet al je kilometers constant bij te houden. Daarnaast hoef jij niks tegenover niemand te verantwoorden. De vrijheid ligt aan jouw voeten.

  • Geen boekhouders nodig

Je hebt geen dure boekhouder nodig die uitrekent wat goedkoper voor jou is. Welke voertuig je het beste kunt halen. Je bespaart dus kosten.

  • Met de fiets

Misschien is het zelfs nog wel een milieukwestie. Wanneer jij kiest voor een auto dan kies je er bijna voor om die dagelijks te gebruiken. Wanneer je kiest van geen auto, kies je voor een gezonde levensstijl en minder uitstoot.

Nu moet jij zelf de keuze maken

Genoeg om te overwegen dus. Kijk naar wat het beste voelt en wat goed voelt. Kies bewust, want hoe je het ook went of keert: wanneer jij tot aanschaf overgaat zit je er voor langere tijd aan vast.

Nieuwste over Ondernemerstips