Drie redenen waarom LED verlichting niet mag ontbreken op kantoor

4 minuten leestijd
rectangular white table with rolling chairs inside room
Photo by Pixabay on Pexels.com

Het zal niemand zijn ontgaan dat de energieprijzen momenteel de pan uit rijzen. Hierdoor merken zowel particulieren als ondernemers dat ze een stuk meer zijn gaan betalen voor de energierekening. Als ondernemer wil je dit uiteraard zo veel mogelijk voorkomen. Hoe meer er wordt betaald aan de energierekening, hoe hoger de totale uitgaven van het bedrijf. Dit zorgt er uiteindelijk ook voor dat deze kosten doorberekend gaan worden aan de consument. Niet goed voor de concurrentiepositie en ook niet voor de al steeds hogere inflatie in Nederland. Bedrijven zoeken daarom met man en macht naar manieren om te besparen op de energierekening. Een van de meest effectief gebleken methodes is toch wel het overstappen op LED verlichting.

Jouw conventionele verlichting vervangen voor een ledlampen is dus zeker zinvol. Niet alleen voor de energierekening. De aanschaf van een led paneel 60×60 om de energietransitie te starten, biedt namelijk al tal van voordelen. Nog niet overtuigd? Hier volgen drie redenen waarom LED verlichting tegenwoordig niet mag ontbreken op kantoor.

1.      Goede sfeer op de werkvloer

Een goede sfeer op de werkvloer is van essentieel belang om werknemers zich thuis te laten voelen. Dat is belangrijk. Als werknemers lekker in hun vel zitten, verhoogt dit immers hun productiviteit. Een goede sfeer op de werkvloer kan op heel veel verschillende manieren worden gerealiseerd. Hierbij is ook de kantooromgeving van groot belang. De juiste verlichting des te meer. Sfeervol en functioneel licht mag dan niet ontbreken. Groot voordeel van led panelen is dat ze geheel naar eigen inzicht kunnen worden aangepast. Zo pas je de verlichting aan naar de wensen van jouw medewerkers en bezoekers. Op die manier ontstaat er een fijnere werkomgeving en profiteer je binnenkort van een hogere werkefficiëntie op kantoor.

2.      Recht op EIA

EIA staat voor Energie Investeringsaftrek. Dit is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren meer energiebesparende maatregelen te treffen. Hierbij kan je denken aan zeer grote veranderingen als isolaties en dergelijke, maar ook aan het vervangen van conventionele verlichting voor led verlichting. Alle kleine beetjes helpen immers. Dankzij de EIA maak je het mogelijk om veel minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting te betalen. Uiteindelijk houd je dus meer geld over. Onder de streep is het fiscaal dus een stuk aantrekkelijker om alle verlichting op kantoor te vervangen. Dit vraagt even om een investering, maar het geld heb je al snel weer terug dankzij de energiebesparing en de vermindering van de inkomstenbelasting.

3.      Langere levensduur

Het is op kantoor vaak lastig om bij de lampen te komen. Zeker als ze in het plafond zitten. Je moet er dan ook niet aan denken om de verlichting om de haverklap te vervangen. Helaas is dat bij conventionele verlichting vaak het geval. Led verlichting gaat overduidelijk langer mee dan gloeilampen. Hoewel je voor een ledlamp in eerste instantie meer moet betalen, ben je op de lange termijn dus stukken goedkoper uit. Bovendien is het ook praktischer omdat je dus minder vaak het werk stil moet leggen om een lamp te vervangen. 

Nieuwste over Blog