Defibrillator in bedrijf ophangen voor noodsituaties

4 minuten leestijd

Op het moment dat iemand binnen uw bedrijfspand getroffen wordt door een hartstilstand telt iedere seconde. Des te eerder een reanimatie gestart wordt, des te kleiner is het risico op ernstig, blijvend letsel. Niet iedereen heeft de kennis en achtergrond om een reanimatie uit te voeren; het maakt uw organisatie al snel afhankelijk van de ambulancebroeders. Heeft u het gebruik van een defibrillator in het bedrijf al eens overwogen? Met een defibrillator in het bedrijfspand heeft iedere medewerker het hulpmiddel bij de hand om een reanimatie uit te voeren, zonder dat men hier een cursus voor moet hebben gevolgd. De defibrillator kan veilig gebruikt worden door iedere volwassene. Defibtech is uw vertrouwd aanbieder van kwalitatief hoogwaardige defibrillators van Lifeline. 

Half- of volautomatische defibrillator in bedrijf gebruiken 

Bij de aanschaf van een defibrillator voor uw bedrijf, heeft u verschillende opties. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen een half- en volautomatische defibrillator in uw bedrijf. Het verschil zit hierbij in het gegeven, dat men bij een halfautomatische defibrillator zelf op de knop dient te drukken voor het toedienen van een schok. Het apparaat vertelt u op welk moment u dit moet doen. Bang voor misbruik of een verkeerde toepassing van de defibrillator in het bedrijf hoeft u niet te zijn. De software op het apparaat voert altijd eerst een analyse van het hartritme uit, voordat er een schok wordt toegediend. Het voorkomt dat het letsel aan het slachtoffer onnodig verergerd wordt. 

Instructies van de defibrillator in een bedrijf

Zoals reeds werd aangehaald is een defibrillator in een bedrijf in de basis door iedere medewerker te gebruiken; de defibrillator begeleidt u door de reanimatie heen. Het model van Lifeline is zo ontworpen, dat de belangrijke onderdelen direct voor het grijpen zitten. U hoeft geen schuifjes of klepjes open te maken. Lifeline biedt twee modellen aan, namelijk: een variant met en zonder video-ondersteuning. Beide modellen beschikken over een luidspreker voor gesproken instructies. De Lifeline defibrillator met video-ondersteuning laat medewerkers een reanimatie met nog meer vertrouwen uitvoeren. 

Meertalige instructies op een defibrillator 

De gesproken instructies worden standaard in het Nederlands aangeboden. U kunt ervoor kiezen om de defibrillator in het bedrijf van meertalige instructies te voorzien. Kies tussen de combinatie van Nederlands en Engels, of voor de combinatie van Nederlands en Frans. Wat past het beste bij uw organisatie? 

Defibrillator in een bedrijf ophangen aan wandpaneel 

Kiest u voor een defibrillator in het bedrijf, dan valt het aan te raden deze te combineren met een accessoire als het wandpaneel van Defibcom. Dit wandpaneel wordt verbonden met een externe centrale, waar men de defibrillator 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u monitort. Moeten de batterijen vervangen worden of is er ander onderhoud nodig? In dat geval brengt deze centrale u hier direct van op de hoogte. Het verzekert u van het feit dat de defibrillator werkt op het moment dat iedere seconde telt voor het slachtoffer van een hartstilstand. Op onze website vindt u een compleet overzicht van de aangeboden accessoires. 

Nieuwste over Ondernemerstips