De voordelen van pre employment screening

4 minuten leestijd

Als ondernemer zijnde wil je natuurlijk zeker zijn dat je de beste kwaliteit medewerkers in huis weet te halen. Nu is het alleen op voorhand niet altijd even makkelijk om te zien met wat voor persoon je te maken hebt. Hier is echter een oplossing voor bedacht. Door middel van pre employment screening is het namelijk mogelijk om een hoop gedoe te voorkomen bij het aannemen van nieuw personeel. Wil je meer te weten komen over de voordelen van pre employment screening? Lees dan snel verder, in dit artikel hebben we namelijk dé voordelen voor jou op een rijtje gezet!

Je zorgt voor de beste kwaliteit kandidaten

Het eerste voordeel wat je zelf zal ondervinden een professionele vorm van pre employment screening is het feit dat je beschikt over een verhoogde kwaliteit van aanwerving binnen het bedrijf. Het werven van talent is een probleem voor bijna elk bedrijf. Het vinden van de juiste kandidaten met nauwkeurige informatie maakt een groot deel uit van de zoektocht. Door middel van pre employment screening is het mogelijk om het jezelf echt een stuk makkelijker te maken. Signum interfocus maakt het mogelijk om snel en eenvoudig alle mogelijke kandidaten te screenen. Hoe eenvoudig kan je het maken vraag je je af?

Je maakt je bedrijf aanzienlijk veiliger

Een ander voordeel is het feit dat een vorm van screening je in staat stelt om de kans op potentieel geweld of ongewenst gedrag op de werkplek aanzienlijk te verkleinen. Dit doe je natuurlijk door de sollicitanten die een bedreiging kunnen vormen voor de werkomgeving uit te sluiten van het aanmeldproces.  Een uitgebreide screening geeft details over incidenten in het verleden. Zo kan het bestaan uit het opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag. Hier staan zaken als mishandelingen, huiselijk geweld, bedreigingen, stalking en of seksueel misbruik op.

Je zorgt ervoor dat je alle regels naleeft

De laatste reden waarom screening voor ieder bedrijf van cruciaal belang is, is het feit dat je op die manier zeker weet dat je alle regels voldoende weet na te leven. Een externe partij die je kan helpen met antecedentenonderzoek zorgt er niet alleen voor dat je voldoet aan alle mogelijke industrienormen, maar ook aan de wet. Voor sommige sectoren is het namelijk verplicht om hun medewerkers te screenen, denk bijvoorbeeld aan basisscholen of taxicentrales. Zonder een dergelijk antecedentenonderzoek loopt uw bedrijf het risico op boetes, niet waar je op zit te wachten natuurlijk.

Zoals je wel hebt kunnen zien zijn er talloze voordelen verbonden aan pre employment screening. Dit maakt het dan ook gelijk één van de beste investeringen die je maar kunt maken voor jouw bedrijf. Door middel van een professionele vorm van screening weet je namelijk zeker wie je in huis haalt, nog voordat je er een hoop tijd en moeite in stopt. Dit zorgt er niet alleen voor dat je aanzienlijk wat gedoe kunt voorkomen, maar het stelt je ook nog eens in staat om veel geld te besparen. Wat wil je nog meer als werkgever zijnde?

Nieuwste over Ondernemerstips