De voor- en nadelen van triple glas

3 minuten leestijd

Triple glas wordt door veel mensen gezien als de beste glassoort die er bestaat. Maar is dit wel zo? En zitten er alleen maar voordelen aan, of toch ook nadelen? Overweeg je om triple glas te laten plaatsen bij jou in huis? Dan is het handig om de voor- en nadelen door te lezen om een weloverwogen keuze te maken. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan verder en kom erachter!

Wat is triple glas?

Triple glas is net hetzelfde opgebouwd als dubbel glas, maar dan met drie glasplaten in plaats van twee. Triple glas heeft dus een extra tussenruimte gevuld met gas. Deze glassoort is ook verkrijgbaar in een zonwerende variant en veiligheidsglas. De zonwerende variant houdt de warmte van het zonlicht tegen. Ideaal dus als je ramen hebt waar de hele dag de zon op schijnt. Het veiligheidsglas zorgt voor het vertragen van de overslag van brand. Hierdoor kunnen rook en vuur de vluchtroute niet blokkeren.

Voordelen triple glas

Triple glas de glassoort met de beste isolatiewaarde, hierdoor is er nauwelijks warmteverlies. Dit fijn om energiekosten te besparen en heeft een positieve uitwerking op het milieu, omdat er dan minder CO2-uitstoot is. Het heeft niet alleen voordelen in de winter, maar ook in de zomer. Door de goede isolatiewaarde houdt het de warmte tegen en blijft het koel binnen. Daarnaast is triple glas is de sterkste glassoort die er is en werkt het extra geluiddempend.

Nadelen van triple glas

Het nadeel aan triple glas, is dat het bijna nooit in bestaande kozijnen past. Als je triple glas wilt aanschaffen moet je rekening houden met hoge kosten. Er moeten namelijk nieuwe kozijnen geplaatst worden. Door de goede isolatie ontstaat er eerder condensatie aan de buitenzijde van de ramen. Het nadeel hiervan is dat het zicht naar buiten minder wordt. Dit is echter simpel op te lossen door het plaatsen van een ventilatierooster. Als je deze regelmatig even open zet verdwijnt de condensatie.

Laat je adviseren door de Glasgigant

Denk je dat triple glas iets voor in jouw huis is? Neem dan een kijkje op de website van Glasgigant. Zij hebben een enorm assortiment aan triple, dubbel, maar ook enkel glas. Twijfel je of triple glas bij jou in huis geplaatst kan worden? Of wil je meer informatie over het verschil tussen dubbel en triple glas? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Nieuwste over Blog