/

De tijd registreren is belangrijk!

2 minuten leestijd

Veel mensen kunnen haast niet wachten tot de werkdag er weer op zit, anderen gaan maar door en door en vergeten dat ze ook nog een thuis hebben om naar terug te keren. Hoe dan ook is het belangrijk om de gewerkte tijd te registreren. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bedrijven maken gebruik van een multifunctionele prikklok of terminal, maar nu steeds meer mensen thuis werken of klussen op locatie uitvoeren valt het correct registreren van werktijden en overuren nog lang niet mee. Is het dan niet een beter idee om mee te gaan met de tijd en te kiezen voor een goed tijdregistratiesysteem?

Registreer altijd en overal de werktijden

Door een tijdregistratiesysteem te installeren op iedere computer, laptop en tablet kunnen je medewerkers altijd en overal inklokken. Maar dat is nog niet alles. Je kunt met deze tijdregistratie software ook roosteren en je medewerkers zelf hun vrije dagen laten inplannen. Deze manier van het registreren van tijd zorgt voor autonomie voor je medewerkers en veel minder gedoe voor jou.

Hoezo minder gedoe?

Je hoeft geen roosters meer te maken, deze uit te draaien en op de verschillende prikborden te hangen. Bij een zieke werknemer of iemand die onverwacht een dagje vrij neemt hoef je het proces niet opnieuw te doorvoeren. Nee, je vult alles in in de software en kan dat direct communiceren met je medewerkers. Zit er een foutje in het rooster? Geen paniek, je brengt je medewerkers snel op de hoogte via de software. Daarbij kun je per shift bepalen hoeveel geld je kwijt bent aan je personeel. Is de ene shift iedere keer duurder dan de andere? Dan kun je maatregelen nemen. Je hoeft niets meer op papier in te roosteren, geen verlofaanvragen op papiertjes te accorderen of telefonische ziekmeldingen aan te nemen. De papierwinkel wordt een stuk kleiner. Geen mappen meer met informatie over je medewerkers, gewoon alles in één goed te bewerken systeem. Dat gaat je veel tijd schelen!

 

Nieuwste over Blog