De onmisbaarheid van een online marketingstrategie

4 minuten leestijd

Ben jij bezig met het opzetten of laten groeien van jouw bedrijf? Dan valt dat of staat dat met een goede marketingstrategie. Laat je bedrijf groeien met slimme trucjes en mooie content. Hoe je dat doet? De basis hiervan ligt bij een goede marketingstrategie. Daarover vertellen we jou meer in deze blog!

Online marketing; het is een term die je misschien wel kent. Je moet proberen om jouw doelgroep aan te spreken door bijvoorbeeld mooie en interessante content. Je kan een online marketingstrategie hiervoor gebruiken als onmisbaar instrument. Een internet marketing bureau als Blue Dragon kan je helpen met het opzetten van een goed werkende strategie. Er zijn een aantal onderdelen belangrijk in een online marketingstrategie, voorbeelden worden hieronder genoemd.

1. Sociale media-marketing

Onmisbaar is inmiddels het gebruik van sociale media. Wil jij een goed lopend bedrijf opbouwen dan moet je zichtbaar worden. Het gebruik van Facebook, Twitter of Instagram kan hierbij helpen.

Stel bij het maken van goede content een paar belangrijke vragen aan jezelf, zoals:

  • Wat is de vraag van mijn doelgroep?

Dit kan je heel makkelijk doen door ze letterlijk te vragen in je social media-uitingen. Je kan ook voor een andere benadering gaan door content te creëren en te zien waar de meeste views zitten. A/B-meting, noemen we dit.

  • Wie zijn mijn klanten?

Door te weten wie je klanten zijn, kan je jezelf beter richten op deze doelgroep. Maak dus een profiel van jouw ideale klant zodat je weet wie je wil aanspreken.

2. Producten en diensten verkopen

Wanneer jij producten wil verkopen zijn er ook een aantal trucjes die je kan gebruiken. Zo wil je mensen warm maken. Dit is onderdeel van een online marketingstrategie. Soms is er misschien niet een directe vraag bij mensen, maar kan jij wel een vraag creëren bij potentiele klanten. Doe dit door een nieuwtje te verspreiden. Bijvoorbeeld dat er een nieuw product wordt gelanceerd of dat jullie druk bezig zijn voor klant X. Zo breng jij slim je product of dienst bij de mensen. Dit kun je op social media doen, maar ook bijvoorbeeld door te bloggen op je website of op andere websites.

Begrijp je niet helemaal hoe je dit zou moeten aanpakken. Een online marketing bureau weet precies waar jouw klanten warm van worden.

3. Betaalde marketing

Er is een hoop gratis marketing, denk aan social media, SEO en bloggen. Maar op den duur kan je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld advertenties te gaan laten draaien of om te werken aan de SEA van je onderneming op Google. Dit is betaalde marketing. Op deze manier bereik je natuurlijk meer mensen. Betaalde marketing is voor veel bureaus niet de eerste stap die ze nemen. Vaak is dit een logisch vervolg om een goedlopende social media-strategie.

Kiezen voor een marketingbureau

Het kan goed zijn om te kiezen voor een marketingbureau wanneer jij zelf te druk bent. Maar ook wanneer jij totaal geen kaas hebt gegeten van marketing of sociale media wil je iemand inschakelen die dat wel heeft. Zo helpt Blue Dragon al jaren verschillende bedrijven om te groeien. Door volledig jouw marketing uit handen te geven, kan jij je richten op jouw corebusiness.

Nieuwste over Ondernemerstips