De nieuwste iPhone voor zakelijk gebruik; heeft het zin om up te graden?

5 minuten leestijd

Het septemberevenement van Apple is al een klein tijdje geleden. Ook liggen de nieuwe iPhone toestellen al klaar om besteld te worden. Als ondernemer wil je goed bereikbaar zijn voor je klanten en dat de communicatie van collega’s soepel verloopt. In dit artikel nemen we je mee in de specificaties van de nieuwste iPhone. Zo kun je na het lezen een geïnformeerde beslissing nemen of het nut heeft om over te gaan naar de nieuwste modellen.

Wat is er verbeterd?

Met elke iPhone zijn er verbeteringen. Ook heeft Apple dit jaar al haar expertise uit de kast getrokken om de telefoons nog beter te maken. Specificaties als de camera’s en de opslagruimte en batterijduur hebben een grote verbeterslag gemaakt.

De camera’s

Je kunt nu nog scherper foto’s schieten door de nieuwe ultragroothoeklens. De ultragroothoeklens geeft meer contrast en de details zijn beter zichtbaar doordat de groothoekcamera meer licht vastlegt. Dit geeft niet alleen je foto’s iets extra’s, maar ook video’s.

De opslagruimte

Die nieuwste camera’s maken dus betere foto’s als haar voorgangers. Dat betekent dat de foto’s meer opslag in beslag gaan nemen. Gelukkig heeft Apple ervoor gekozen om de standaard opslagruimte te verdubbelen naar 128 GB. Beide modellen van de iPhone 13 zijn verkrijgbaar tot 512 GB opslagruimte. Tenzij je hele films gaat schieten hoef je niet bang te zijn dat je ruimte tekort gaat komen!

De batterij

Je zit in het openbaar vervoer van/naar werk en dan krijg je plots de melding dat je batterij bijna leeg is. Niet echt prettig als je die straks nog nodig gaat hebben. Ook zijn nog lang niet alle treinen voorzien van oplaadpunten, dus je zit dan met een flinke uitdaging. Gelukkig hebben de nieuwe iPhones een grotere batterij. Hierdoor gaan ze tot wel 2,5 uur langer mee vergeleken met haar voorgangers.

Wanneer is upgraden gewenst?

Werken je en je collega’s al een tijdje met iOS op oudere modellen? Dan is het misschien verstandig om over te gaan naar een nieuwe zakelijke telefoon. Als je telefoon zo traag is dat een brief schrijven sneller is dan heeft het absoluut waarde. Je wilt natuurlijk dat iedereen zo efficiënt mogelijk werkt. Opgeslagen data is erg makkelijk over te plaatsen naar de nieuwe hardware, ook helpt iCloud hier een handje bij. Dit maakt de transitie vlekkeloos.

Werkt je bedrijf op een ander systeem dan iOS? Denk dat goed na over de transitie. De meeste Windows-gebruikers hebben moeite met de overstap naar iOS. De interface is zo verschillend dat er een wenperiode misschien nodig is. Andersom is dat overigens ook, van iOS naar Windows, dus absoluut niets tegen de Windows-gebruikers onder ons!

Hoeveel gaat het kosten?

De kosten kunnen per onderneming verschillen. Uiteraard ligt het aan de grootte van de afname, 2 telefoons kosten er natuurlijk meer dan 1. Maar, misschien kunnen de kosten beperkt blijven. Heb je nog oude Apple artikelen? Dan zou je die wel eens kunnen inruilen. Op de site van Apple kun je controleren wat de huidige inruilwaarde is van je oude model. Als je bij aankoop van een nieuw product je oude device inruilt, verrekend Apple de inruilwaarde met je aankoop.

Staat je onderneming meer in de startblokken of werk iedereen met Windows? Denk er dan goed over na. Bij zo’n verandering met er uiteraard wel draagvlak zijn. Scheelt je straks een hoop geïrriteerde belletjes.

Conclusie

Overgaan naar nieuwe bedrijfstoestellen is een hele keuze. De modellen van iPhone hebben een flinke verbeterslag gehad. Dus kans is dat dit ook voor je onderneming nut heeft. Bereken de kosten eens van die aankopen, en wat krijg je ervoor terug? Door alles even op een rijtje te zetten kom je snel achter je ROI.

 

Nieuwste over Blog