De leukste kerstcadeaus voor je werknemers

3 minuten leestijd

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het weer kerst! Wil je op tijd zijn met het regelen van de kerstpakketen voor jou medewerkers? Dan is het raadzaam om je nu al te verdiepen in de kerstpaketten. Want de keuze is reuze! In deze blog vertellen we jou de leukste kerstcadeaus voor jouw werknemers!

Van oudsher stamt het kerstpakket uit de negentiende eeuw. Waar luxe natuurlijk nog allesbehalve normaal was. Knechten die bij boeren woonden, kregen met kerst vaak een mand met eten mee naar huis. Als bedankje en om de kerst wat extra feestelijk door te brengen met lekker eten. Later namen ambachtslieden dit over en zo werd het steeds gewoner om kerstgeschenken te geven aan je werknemers. Maar waar vroeger het kerstpakket vooral uit eten bestond, is dát de laatste jaren flink veranderd. Dus naast voedsel, wat kun je jouw medewerker nog meer cadeau geven voor de kerst?

Non-foodpakket

Een luxe BBQ-set, een koffer met reisbenodigheden, Rituals kerstpakket, een broodtrommel met een coffee-to-go beker. Kerstpakketten met (grotendeels) geen eten zijn tegenwoordig erg intrek. Veel kerstpaketten hebben dan ook een thema, zoals ontspanning, gezondheid en beweging. Thema’s die voor een werknemer én een werkgever erg belangrijk zijn.

Geef een goed boek

Wil jij liever een persoonlijk cadeau geven? Dan is het leuk om voor al je medewerkers of per afdeling een boek uit te zoeken. Kies bijvoorbeeld voor een boek met een thema of een onderwerp dat bij de werkzaamheden past. Of kies voor een algemeen thema, zoals ontspanning of creativiteit.

Dagje weg

Herinneringen maken, is óók een cadeau geven. Daarom is het ook een leuk kerstcadeau om bijvoorbeeld een tegoedbon te geven voor een dagje weg, denk aan de bioscoop, een museum of een dierenpark. Je kunt ook een algemene bon kiezen waaruit de medewerker zelf een activiteit of dagje weg kan kiezen.

Laat de medewerker zelf kiezen

Kun je niet uit de bovenstaande opties kiezen? Er zijn ook tegoedbonnen te koop waarbij de medewerker uit heel veel opties kan kiezen. Van non-foodpaketten tot aan een cadeaubon van Bol.com. Of van een dagje weg tot een verwenpakket met speciaal bieren en nootjes. Dan weet je zeker dat er voor elke medewerker wat tussen zit!

Nieuwste over Ondernemerstips