/

Combineer online marketing met slimme vormen van offline marketing

3 minuten leestijd
Combineer online marketing met slimme vormen van offline marketing

Als ondernemer zoek je voortdurend naar kansen om je omzet te verhogen. In de afgelopen jaren wordt hiervoor steeds vaker ingezet op online marketing. Zoekmachine optimalisatie, veelal afgekort tot SEO, een periodieke nieuwsbrief en advertenties op sociale kanalen zijn er voorbeeld van. Focus je echter niet uitsluitend op online marketing; ook offline marketing helpt je de naamsbekendheid van je bedrijf te verbeteren. Overweeg bijvoorbeeld eens wat vaker relatiegeschenken uit te delen aan (potentiële) klanten. Niet alleen is het een blijk van waardering, ook zal het presentje opvallen bij anderen. Denk aan een bedrukte mok die men in de kantine zet. Een slimme manier om de bekendheid van je organisatie te verbeteren. 

Naast het gebruik van originele relatiegeschenken zijn er meer manieren om offline onder de aandacht te komen van je doelgroep. Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om de lokale sportclub te sponsoren? Sta je periodiek met een advertentie in het lokale sufferdje? Enzovoorts. Dit artikel zet de mogelijkheden voor je uiteen. 

Aan de slag met het bedrukken van relatiegeschenken

Eerder in de inleiding van dit artikel werd een bedrukte mok al als mogelijkheid genoemd om je naamsbekendheid offline te verbeteren met relatiegeschenken. Er is meer mogelijk! Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een bedrukte zaklamp, koeltas en powerbank. Het zijn items die een ontvanger meermaals zal gebruiken. Dat laatste vergroot niet alleen de kans dat je logo of bedrijfsnaam door anderen zal worden gezien. Ook past dit bij een duurzame manier van ondernemen. Kies nooit voor bedrukte items waarvan de kans groot is dat men deze al snel weer weggooit. Het kan de goede naam van je organisatie in het ergste geval schade. De laatste jaren is duurzaamheid immers een steeds belangrijker thema geworden. 

Adverteren in de krant of langs de kant van het sportveld 

Die duurzame én maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen kun je ook op andere manieren tonen. Kies bewust voor de sponsoring van de lokale voetbal-, hockey- of bijvoorbeeld tennisvereniging. Het betrekt je organisatie bij de regio en zal daarmee een positief effect hebben op de omvang van je lokale klantenkring. Daar komt bij dat een dergelijke sponsoring je helpt het lokale netwerk te vergroten. Je zal als gevolg van de sponsoring al snel worden uitgenodigd voor sponsorbijeenkomsten. 

Een andere optie is een advertentie in de lokale krant. Het is een duurzaam alternatief voor losse flyers of brochures, die je huis-aan-huis bezorgt.  

Nieuwste over Blog