Cannabisbedrijf voor gezondheid en verduurzaming

4 minuten leestijd

De cannabisbranche is niet de eerste sector waar je aan denkt bij de woorden gezondheid en duurzaamheid. Toch is niets minder waar. Sommige cannabisbedrijven zetten alles op alles om te verduurzamen. Ook sporen ze hun klanten aan om cannabis op een gezondere wijze te consumeren door middel van een vaporizer. Hoe ze dat precies doen lees je hier.

Denk bij cannabisbedrijven niet alleen aan coffeeshops. Er zijn veel andere ondernemingen die in de cannabisbranche actief zijn. Zadenbanken die wietzaadjes in allerlei soorten produceren. Headshops die rokersbenodigdheden en aanverwante producten zoals vaporizers verkopen. Growshops voor alle benodigdheden voor wiet kweken. De markt is groter dan je denkt.

Milieubewust cannabisbedrijf

Niet alleen de fysieke winkels, maar ook de online shops proberen hun steentje bij te dragen aan verduurzaming. Een goed voorbeeld is Dutch-Headshop. De online grootmacht als het gaat om seed- en headshops heeft de laatste jaren aardig aan de weg getimmerd. Zo zijn alle verpakkingsmaterialen recyclebaar en zo duurzaam mogelijk. Ook wordt op allerlei manieren geprobeerd om retourzendingen te voorkomen. Zelfs als het assortiment wordt aangevuld met nieuwe producten, krijgen de meest milieuvriendelijke de voorkeur.

Naast deze maatregelen worden ook de milieuprestaties van het bedrijfspand verbeterd met een warmtepomp en zonnepanelen op het dak. Het gros van het personeel komt op de fiets naar het werk en het bedrijventerrein heeft een eigen windmolen.

Duurzame wietzaadjes

Naast energiebesparende en duurzame maatregelen komt het bedrijf met huismerk producten. Bij deze productlijn ligt de focus op duurzaamheid en prijs. Neem bijvoorbeeld de wietzaadjes. Deze worden verpakt in biologisch afbreekbare materialen zoals PLA mais plastic. Het klinkt misschien als een druppel op een gloeiende plaat, maar als je je bedenkt dat er tienduizenden pakjes per jaar over de toonbank gaan, is het een wezenlijke verbetering. Verpakkingen van wietzaadjes van grote bedrijven zijn vaak gemaakt van dik plastic. Wanneer je kiest voor wietzaadjes kopen van het huismerk van duurzame cannabisbedrijven, krijg je ze in milieubewuste verpakkingen. De verpakking dient ook nog eens als ontkiembakje, waardoor je geen extra product daarvoor hoeft te laten bezorgen.

Beter verdampen met een vaporizer dan roken

Naast dat het bedrijf zelf veel stappen zet naar een duurzamere en gezondere wereld, probeert het haar klanten ook aan te sporen om dit te doen. We weten allemaal dat roken slecht is voor de gezondheid. Cannabis roken dus ook. Daarom zet het bedrijf vol in op de vaporizer. Dit is een elektrisch apparaat waarmee je rookwaren zoals cannabis kunt verdampen in plaats van verbranden. Anders dus dan een e-sigaret, want er komen geen oplosmiddelen aan te pas. Je inhaleert veel minder schadelijke stoffen zoals benzeen en teer. Wanneer je regelmatig rookt, is een vaporizer kopen een aanzienlijke verbetering. De aanschafwaarde ligt misschien wat hoog, maar je hebt nooit meer rokerswaren en benodigdheden als vloei, aanstekers en tabak nodig. Wordt de ouderwetse, Oerhollandse joint op den duur verslagen door de moderne vaporizer? Als het aan sommige cannabisbedrijven ligt wel.

Nieuwste over Blog