Bouwondernemer, zó kun jij ook geld besparen

3 minuten leestijd

De inflatie in Nederland stijgt maandelijks met meer dan 10%. Dat betekent dat alles duurder wordt. De reguliere consument betaalt 10% meer voor haar boodschappen en haar levensonderhoud. Ondernemers zijn ook meer gaan betalen. Vooral de ondernemers in de bouwsector. Bouwmateriaal zoals aluminium, beton en hout staan op recordprijzen. Ook de lonen stijgen noodgedwongen, omdat je niet aan technisch personeel kan komen. In deze tijden is het ideaal om toch ergens geld op te kunnen besparen. Maar waar bespaar je nu geld op als bouwondernemer? 

Een tijdelijke ondergrond

Begin je met een nieuw project? Dan weet je zeker dat er veel afgegraven gaat worden. Er moet een stevige ondergrond komen te liggen. Met een beetje pech heb je nog een puinbed nodig om de grond bij elkaar te houden en achteraf moet je de grond ook nog herstellen. Er is een oplossing. Deze oplossing is simpel. Je gaat draglineschotten kopen. Deze rijplaten zorgen voor een tijdelijke ondergrond. Kies je voor composiet rijplaten? Dan ga je ook nog eens duurzaam te werk. De composieten rijplaat is toepasbaar op elke ondergrond, in elke weersomstandigheid. Daarnaast zijn ze licht van gewicht, waardoor je eenvoudig tot wel twee keer zoveel rijplaten kan vervoeren dan de traditionele houten rijplaten. Dat is pas een investering om geld te besparen!

Een Blackbox doet wonderen

Veel ondernemers zijn voor kilometerregistratie. Waarom? Dan kun je namelijk je reiskosten gaan beheersen. Echter zijn er nog veel ondernemers anno 2022 die dit niet doen. De ritregistratie gebeurt vaak nog op kladjes, of gewoon niet. Zo ook in de bouw wordt er veel gesjoemeld met kilometers. Door een oplossing zoals een Blackbox in te laten bouwen in de werkbussen, krijg je grip op je reiskosten. Je weet namelijk precies wat er gebeurt. Rijden je medewerkers te hard, rijden ze altijd om, of vertrekken ze te vroeg van het werk? Jij zit er bovenop. Op de korte termijn kun je al vrij rap geld besparen. 

Tank eens buiten de snelweg om

Tanken aan de snelweg is voor veel mensen de makkelijke keuze. Je bent toch onderweg en het is vaak ook nog eens op kosten van de baas. Met prijzen van > € 2,00 per liter is het geen pretje meer om te tanken aan de snelweg. Instrueer je personeel eens om in een dorp te gaan tanken. Beloon ze hier desnoods voor! Maak een poule aan wie het goedkoopste tankt en beloon dat. Overigens zijn er ook gewoon apps die je korting geven als je gaat tanken, bijvoorbeeld de Tankey app. 

Als deze tips geen geld besparen, dan weten wij het ook niet meer!

Nieuwste over Blog