Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: heb jij er al van gehoord?

2 minuten leestijd

Heb je weleens verdiept in de verschillende verzekeringen die er zijn voor professionals? Wij willen je in dit artikel meer vertellen over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Misschien heb je daar, bijvoorbeeld als ZZP’er, nog niet eerder van gehoord. Lees snel verder wat het precies inhoudt!

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een soort verzekering die jou en jouw bedrijf dekt tegen fouten die je maakt tijdens het uitoefenen van jouw werk. Dergelijke fouten zijn bijvoorbeeld nalatigheid, onjuistheden, foutieve adviezen, vergissingen en verkeerde handelingen. Het maken van dergelijke fouten bij het bedrijf waarvoor je werkt, kan leiden tot grote financiële schade waarvoor jij dus aansprakelijk kunt worden gesteld. Daarom is het verstandig om een ​​beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Zo dek je jezelf en jouw bedrijf in tegen grote financiële schade. Het is niet alleen verstandig om een ​​BAVA af te sluiten, in sommige gevallen is het ook verplicht. Bij sommige bedrijven waar je gaat werken, kan dit bijvoorbeeld een verplichting zijn. Je dient dit dan dus af te sluiten voordat je in dienst treedt.

Wat is het verschil tussen een bedrijfs- en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen zijn niet hetzelfde. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet zo belangrijk als een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt alleen het bedrijf, terwijl een beroepsaansprakelijkheidsverzekering jou én jouw bedrijf dekt.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt over het algemeen zaken als brand, diefstal en vandalisme. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt jou en jouw bedrijf tegen fouten die je maakt tijdens het uitoefenen van jouw beroep/functie.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers

Als zzp’er is het van groot belang dat je je verzekert tegen onverwachte financiële schade. Een van die verzekeringen die je dus kunt afsluiten is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze dekt ook jou en jouw bedrijf tegen fouten die je maakt tijdens het uitoefenen van jouw functie. Wil je helemaal zeker zijn van je verzekeringen, dan is het belangrijk om beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken tot één van je prioriteiten te maken voordat je een keuze maakt.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog