Alles wat je moet weten over zakelijk in crypto investeren

4 minuten leestijd

Wanneer we aan crypto denken dan zal de particuliere investeerder over het algemeen het eerste zijn wat bij je te binnen schiet. Wist je echter dat het ook mogelijk is om als ondernemer voor je bedrijf te beleggen in crypto. Zakelijk in crypto investeren is op dit moment namelijk erg populair. Nu zien we wel dat hier nog altijd een hoop onduidelijkheid over bestaat. Om dit voor altijd te verhelpen hebben we besloten om de belangrijkste informatie voor jou in dit artikel op een rijtje te zetten. Door dit goed door te lezen weet je precies waarom zakelijk in crypto investeren dé keuze is om te maken!

Wat zijn de voordelen van het beleggen?

De voornaamste vraag die ondernemers zich terecht stellen is de vraag wat nu eigenlijk het voordeel is van beleggen in crypto als bedrijf zijnde. Een groot voordeel is het feit dat het mogelijk is om van je transactiekosten af te komen. Omdat crypto in feite in staat is om de partijen te vermijden waarmee je normaal gesproken werkt voor traditionele transacties, is het met crypto mogelijk om je kosten van zakendoen te verminderen. Met crypto kun je rechtstreeks betalingen verrichten aan cliënten, zonder dat hiervoor een tussenpersoon nodig is.

Maar dit is niet het enige voordeel, een ander voordeel is namelijk dat je jouw geld voor je kunt laten werken. Door je geld te beleggen boek je namelijk rendement op je belegging als je investeert in de stijgende crypto munten. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de koersen, maar experts denken dat de crypto koers de komende tijd nog wel verder zal gaan stijgen. Hierdoor is het mogelijk om als nieuwe ondernemer zijnde aanzienlijk wat kapitaal bij elkaar te vergaren middels de handel in crypto.

Tip – zorg altijd voor genoeg liquide middelen

Hoewel het handig is om te beleggen in crypto raden wij je af om je geld hier helemaal in te stoppen. Het is namelijk altijd handig om een bepaald percentage van het totale zakelijke vermogen in liquide middelen te stoppen. Dit kan bijvoorbeeld via een normale bankrekening. De voornaamste reden voor het achter de hand houden van liquide middelen is het feit dat je hiermee externe partijen makkelijk kan betalen als dat moet.

Kies je ook voor een zakelijke belegging?

We hopen dat je dankzij de info uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over het investeren en beleggen in Bitcoin middels jouw bedrijf. Zoals je wel hebt kunnen zien is het een prima keuze voor alle bedrijven die graag hun kapitaal op een eenvoudige wijze opzij willen laten zetten én die willen profiteren van een stijgende markt. Daar komt bij dat crypto het ook nog eens mogelijk maakt om voor eens en voor altijd van de hoge transactiekosten af te zijn. Hoewel het op dit moment nog allemaal vrij nieuw is, is de kans groot dat cryptocurrencies over de loop der jaren de standaard worden.

Nieuwste over Blog