Alles wat je moet weten over de adsorptiedroger

3 minuten leestijd

Een adsorptiedroger wordt gebruikt om perslucht bij lage temperatuur te drogen. Voor de persluchtinstallatie moet je de droger installeren. Het kopen van een adsorptiedroger kan een goede investering zijn voor je bedrijfspand. Je kunt perslucht van hoge kwaliteit krijgen. Voordat je dit apparaat aanschaft, moet je echter wel even nadenken over de capaciteit van de droger die je nodig hebt. Daarnaast moet je ook nadenken over het type droger. Een adsorptiedroger is namelijk in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld een koude genererende droger of een warmte genererende droger kiezen. Dit apparaat wordt veel gebruikt in de voedselverwerkende industrie.

Hoe werkt de adsorptiedroger?

Om je branche te exploiteren, moet je vaak investeren in verschillende apparaten, zoals een schroefcompressor en een adsorptiedroger. De adsorptiedroger kan het vocht uit de lucht verwijderen. Dit apparaat is een enkel vat. Je moet het droogmiddel dus regelmatig vervangen. Sommige drogers gebruiken twee droogvaten. Eén vat wordt gebruikt om de perslucht te drogen. Daarnaast worden andere vaten gebruikt om de lucht te drogen na het bereiken van de maximale verzadigingscapaciteit. De regeneratie van het droogmiddel wordt vergemakkelijkt met behulp van een apparaat om het dauwpunt te bewaken. Wanneer je een adsorptiedroger gebruikt, moet je het juiste afvoersysteem gebruiken. Er zijn verschillende soorten adsorptiedrogers waaruit je kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een geregenereerde adsorptiedroger met spoeling, een geregenereerde droger met een verwarmde spoeling, een geregenereerde droger met een blazer-spoeling en een warmte-compressiedroger kiezen.

Voor- en nadelen van het gebruik van een adsorptiedroger

Adsorptiedrogers hebben verschillende voordelen. Ten eerste kan het extreem lage drukdauwpunten bereiken. Het is dus ideaal voor toepassingen die droge lucht nodig hebben bij temperaturen onder het vriespunt. Bovendien zijn de operationele kosten van dit apparaat betaalbaar. Dit apparaat is zeer energiezuinig omdat het niet afhankelijk is van stroombronnen zoals gas, elektriciteit of stoom. Bovendien is deze droger veilig te gebruiken op gevaarlijke locaties. Je kunt hem ook op afstand bedienen. Daarentegen heeft dit apparaat ook een aantal nadelen. Ten eerste zijn de initiële kosten om dit apparaat te kopen vrij duur. De prijs van een adsorptiedroger is hoger dan een koeldroger. Dan moet je het droogbed elke 3 of 5 jaar vervangen. Om dit apparaat te gebruiken, moet je mogelijk ook lucht verwijderen om de energie-efficiëntie te verlagen. Het vereist daarnaast een goed filtratie- en drainageprotocol om de verontreiniging van olie-aerosol te voorkomen.

Nieuwste over Blog