9 software tools om jouw onderneming te optimaliseren 

4 minuten leestijd

Wil jij jouw bedrijf verder blijven optimaliseren en ontwikkelen? Dan is het tijd om gebruik te maken van de meest gebruikelijke software tools voor ondernemers. Lees hier welke jij kan gebruiken voor jouw onderneming. 

Software tools, het klinkt misschien ingewikkeld. Maar software tools zijn er juist om jouw leven als ondernemer gemakkelijker en overzichtelijker te maken. Van een goede webhosting partij tot testmanagement voor al je softwareprogramma’s. Waarschijnlijk kan jij nog veel aanpassen en leren als ondernemer. Wij geven je 9 software tools die je gaan helpen. 

Webhosting 

Goede webhosting gaat je helpen om beter vindbaar te zijn. Maar ook natuurlijk om een snellere website te hebben. Het is natuurlijk ongelofelijk vervelend wanneer je op een website terecht komt die sloom is en niet werkt. Er zijn veel verschillende webhosting partijen kijk dus goed welke aansluit bij jouw wensen. 

Testmanagement 

Heb jij verschillende softwareprogramma’s waar je mee werkt dan wil je een tool hebben die ervoor zorgt dat alles naar behoren blijft werken. Software testing is heel gebruikelijk bij grote ondernemingen met meerdere programma’s. Zo blijft jouw bedrijf digitaal gezien up to date.

WordPress websites 

De beste websites worden tegenwoordig gemaakt op wordpress. Daarnaast kan je met enorm veel verschillende plug-ins jouw website nog veel beter vindbaar maken. Ook is het bouwen van een website met wordpress niet moeilijk en kan je het dus allemaal zelf blijven doen. 

Keyword research 

Wil jij nog beter vindbaar zijn op internet dan kan je met keyword research tools aan de slag. Dit zijn tools voor ondernemers die een stap verder willen zijn en mee willen gaan met de concurrentie. Bij keyword onderzoek wordt er gekeken op welke termen mensen online zoeken via bijvoorbeeld zoekmachines. Deze termen kan jij gebruiken in blogs en artikelen op je website waardoor je website beter vindbaar zal zijn. 

Email marketing 

Wanneer je online goed vindbaar bent wil je natuurlijk dat de bezoekers op je website ook wat aanschaffen. Dit kan je creëren door te werken aan je email marketing. Hiervoor bestaan er verschillende tools. Zo kan je nieuwsbrieven maken en een emaillijst creëren met contacten. Ook kan je met een email marketingtool gaan werken aan goede opvolgende emaillijsten zodat je kopers vaker bij jouw producten of diensten afnemen.  

Social mediamanager

Het kan behoorlijk veel tijd en energie kosten om dagelijks je social mediakanalen bij te houden. Een social mediamanager gebruiken om berichten in te plannen is ideaal. Zo hoef je maar één keer in de maand al je berichten in te plannen in plaats van er dagelijks mee bezig te zijn. 

Illustraties 

Het maken en creëren van bedrukkingen, logo’s en illustraties is behoorlijk ingewikkeld. Tot de komst van Canva. Dit is een programma waarmee je zelf gemakkelijk illustraties kan maken. Je hebt de keuze uit enorm veel verschillende plaatjes en formats waarin je kan werken. 

Boekhouding systeem 

Niet onbelangrijk als goede ondernemer is om je boekhouding goed bij te houden. Werk jij al met een boekhouding systeem waarin je al je bonnetjes kan inscannen en heel overzichtelijk alles kan terugvinden? Doe je dit nog niet, dan wordt het hoog tijd! 

Online kalenders 

Wanneer jij collega’s hebt dan is het fijn om te weten wanneer welke collega afspraken heeft met bijvoorbeeld een klant. Online kalenders gaan je hierbij helpen. Deze kunnen soms zelfs gedeeld worden in de cloud waardoor het voor iedereen gemakkelijk inzichtelijk wordt gemaakt.  

Nieuwste over Ondernemerstips