8 feitjes over het reizen met de trein in Nederland

2 minuten leestijd

Ken jij al deze feitjes over de treinen in Nederland?

Feit 1

De eerste spoorwegmaatschappij werd op 8 augustus 1837 gelanceerd, namelijk de Hollandsche IJzeren Spoorwegmaatschappij, oftewel de HIJSM, later HSM.

Feit 2

De eerste treinverbinding werd tussen Amsterdam en Haarlem gelegd, maar het traject werd pas voor het eerst gebruikt op 20 september 1839.

Feit 3

De NS vervoert elke dag meer dan een miljoen mensen tijdens 5000 treinritten. Er ligt in Nederland 7000 kilometer spoor waarop per jaar 17,5 miljard reizigerskilometers worden afgelegd. Dat is op en neer naar Pluto en dan nog tien keer naar de maan heen en weer.

Feit 4

In Nederland zijn er in totaal 386 stations. Station Utrecht Centraal is het grootste station van Nederland. Halte Rotterdam Stadion en Halte Heerenveen ijsstadion zijn de kleinste stations. Deze stations worden alleen gebruikt bij wedstrijden of evenementen. Vanaf het perron Rotterdam Stadion loop je na het uitstappen uit de trein via een loopbrug zo het voetbalstadion de Kuip in.

Feit 5

Ben je iets verloren? Dan kun je altijd de ns klantenservice Het afgelopen jaar vond de NS 105.000 voorwerpen in treinen en op stations. Reizigers lieten vooral sleutels, telefoons, rugzakken, portemonnees, OV-chipkaarten en bankpasjes achter. De meest bizarre vondsten:
1. Salontafel
2. Urn
3. Speelgoedhelikopter
4. Ski’s
5. Driezitsbank

Feit 6

De ontwerpers van de Japanse Bullet trein werden geïnspireerd door de ijsvogel. Mede door de vorm van zijn snavel kan de ijsvogel razendsnel door de lucht bewegen. De neus van deze trein lijkt op de snavel van de ijsvogel. Mede daarom zoeft de Japanse Bullet trein met maar liefst 320 kilometer per uur over het spoor. Gemiddeld rijden de Nederlandse treinen 140 km per uur. De snelste trein ter wereld is de Shanhai Maglev Train. Deze trein rijdt met 350 kilometer per uur over de rails en kan zelfs 430 km per uur bereiken.

Feit 7

Alle treinen in Nederland rijden op groene stroom, namelijke windenergie. De treinen in Nederland gebruiken even veel stroom als alle huishoudens in Amsterdam in een jaar verbruiken.

Feit 8

In 1934 was Nederland het eerste land ter wereld met een starre dienstregeling. Dit betekent elk half uur of uur een trein.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwste over Blog